home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Hét országból kétszáz kiállító
(vas)
2014.06.11.
LXIX. évf. 24. szám
Hét országból kétszáz kiállító

A szabadkai Sportcsarnokban megtartott VIII. Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásáron kétszáz hazai és külföldi kiállító vállalat képviseltette magát. Az idei börze mottója szerint (Kis üzlet és régi mesterségek — nagy kihívások az EU-csatlakozás küszöbén) a hangsúly a kisvállalkozásokon és a régi mesterségek bemutatásán volt.

A rendezvény megnyitóján megjelentek az illetékes köztársasági és tartományi szervek, valamint a magyarországi, a montenegrói és a horvát gazdasági kamara képviselői is. Az idén először Montenegró a vásár társszervezője. A négynapos börzén a vállalatok élelmiszer-ipari és mezőgazdasági termékeket állítottak ki, illetve idegenforgalmi és egyéb szolgáltatásokat prezentáltak. A belépés ingyenes volt, a látogatók hagyományos ételeket kóstolhattak, és nyereményjátékon is részt vehettek.

A megnyitón Maglai Jenő polgármester köszöntötte a részvevőket:

— Évről évre egyre nagyobb érdeklődés kíséri a vásárt, és egyre több országból érkezik kiállító. Az idén hét gazdasági kamara vesz részt a börzén, közöttük magyarországiak és horvátországiak is. A rendezvény fejlődését tükrözi az is, hogy az idén már Románia és Svédország is bemutatkozik nálunk. Az önkormányzat és a tartomány is támogatja a vásárt, valamint a szabadkai gazdasági kamara is kiveszi a részét a szervezésből. A rendezvény a város és a régió számára is stratégiai jelentőségű, hiszen együttes erővel lépünk fel a kis- és a középvállalkozások megerősítésének érdekében. A jövőben ennek még nagyobb figyelmet kell szentelnünk, és támogatnunk kell a vállalkozói szellemet, hiszen hosszú távon csak így tudjuk gazdaságilag megerősíteni saját közösségünket.

A vásárt a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezte, támogatója pedig a szabadkai önkormányzat és a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság volt. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..