home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Herczeg Ferenc-szobrot avattak a Nemzeti Színházban
MTI
2021.09.22.
LXXVI. évf. 38. szám
Herczeg Ferenc-szobrot avattak a Nemzeti Színházban

Mellszobrot állítottak a verseci születésű Herczeg Ferencnek a magyar dráma napján a Nemzeti Színház épületében.

A két világháború közötti korszak legnépszerűbb íróját megörökítő művet Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Takaró Mihály, a Herczeg Ferenc Társaság elnöke leplezte le. 

"Bár német származású volt, szívében és lelkében is teljesen magyarrá lett. A két világháború között Magyarország legismertebb, legnagyobb hatású írója volt. Műveinek legfőbb témája a Kárpát-medencei, ezer évre visszanyúló magyar múlt és hagyományok, a keresztény hit" - mondta Kásler Miklós az ünnepségen. Az eseményen elhangzott, három fogalom jellemezte Herczeg Ferenc életművét: az értékelvűség, a tisztánlátás és az elfogulatlanság.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..