home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Herbut Elvira sikere A nemzet háziorvosa pályázaton
2019.11.05.
LXXIV. évf. 44. szám
Herbut Elvira sikere A nemzet háziorvosa pályázaton

A zsűri által kiválasztott tíz magyarországi és tíz határon túli jelölt versenyét a kisapostagi Fekete Borbála, illetve a topolyai dr. Herbut Elvira nyerte — derül ki az MTI november 4-ei híréből.

„Herbut Elvira 25 éve orvos. Volt mentőorvos, falvakban is dolgozott, vállalati orvosként is praktizált, több mint tizenhárom éve pedig gyerekorvos. Sosem voltak hullámvölgyek a hivatásomban! Nem bántam meg soha! — fogalmaz.

A fia, Mengyán Albert orvosnak tanul Szegeden, már a negyedik évet kezdte, és utána vissza akar jönni, Topolyáért, a magyarságért, az itt maradásért mindent megtenne! — mondja örömmel.

— Hat és fél éves koromtól tudtam, hogy orvos leszek, nekem ez egy hivatás, nem a szakmám. E felé a cél felé haladtam végig, úgy tanultam, hogy be tudjak jutni az orvosira. Mindig is szerettem az embereket, törődtem velük, szociálisan érzékeny vagyok. Mindig szerettem tovább kísérni a betegeim sorsát, ha valakit beküldök a kórházba, utánanézek, mi van vele, felhívom, megadom a telefonszámomat, érdeklődöm, kapcsolatban maradunk, mert érdekel, hogy mi történik vele. Megfordult már a fejemben, hogy elmenjek Topolyáról azért, hogy kiteljesedjek a hivatásomban. Mindig kutatóorvos szerettem volna lenni, vonzott a genetika, a mikrobiológia, a rákkutatás, csak ilyen kis településen ezt lehetetlen megvalósítani. Itt maradtam, és most már megtaláltam magam ebben a közegben, az emberek, a gyerekek között. De nagyon szeretnék továbbtanulni, követem az újdonságokat, annyi minden új és szép dolog van a medicinában! Ez szerelem volt első látásra! Ha kellene, újból és újból ezt választanám!” (részlet Fehér Márta írásából, melyben, egy hónappal ezelőtt, a vajdasági jelölteket szólaltatta meg a Hét Napban)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..