home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Helyszínelés a XIV. Református Zenei Fesztiválról
Martinek Imre
2017.05.25.
LXXII. évf. 21. szám
Helyszínelés a XIV. Református Zenei Fesztiválról

Május 26-e és 28-a között rendezik meg Budapesten a XIV. Református Zenei Fesztivált (RZF)

A fesztivál főbb helyszínei változatlanul a Ferencvárosban (IX. kerület) lesznek.

A Bakáts-téren, illetve annak vonzáskörzetében az alábbi események lesznek követhetőek: a csángó Servet zenekar, a Sebő és a Vujicsics együttes fellépése; továbbá a vajdasági Bakos Árpád és az Ethnokor, Berecz András, Pál István Szalonna és Bandája, a Fölszállott a páva résztvevői, Egressy Béni Kamarazenekar, Tekerős Barátok, a kárpátaljai BorzsaVári népzenakar és a Credo, az Invocatio Musicalis, The BlackBirds (Beatles), Fugato Orchestra, Misztrál, Dinyés Soma oratorikus barokk estje, Keep Floyding, Djabe, Muzsikás együttes, Varga János Project, Ismerős Arcok...

Bemutatkozik továbbá a Központi Református Kórus is, de lesznek kerekasztal-beszélgetések is, illetve zsoltáros fáklyás menet a Bakáts-tér és a Kálvin-tér között. A rendezvénysorozathoz, konkrétan a fesztivál szombati napján, néhány óra erejéig a Józsefváros (VIII. kerület) is felzárkózik. A nevezett időpontban az 500 fős Fesztiválkórus a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén lép majd fel.

A fesztivál kiemelt eseményei, illetve annak gazdag kísérőrendezvényei egyaránt a testvéregyházi összetartozást, a hitet és a baráti kapcsolatok kialakulását segítik elő. A fesztivál lapozható  programfüzete az alábbi linken érhető el: http://www.rzf.reformatus.hu/musorfuzet

A rendezvény helyszíneiről — fényképes beszámolókkal — lapunk külmunkatársa, Martinek Imre jelentkezik. Tartsanak velünk!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..