home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Helyi és regionális utak rendezése Vajdaságban
2023.09.12.
LXXVIII. évf. 36. szám
Helyi és regionális utak rendezése Vajdaságban

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke részt vett annak a szerződésnek az aláírásában, amely megfogalmazza a tartományi kormánynak a Putevi Srbije közvállalatnak átutalásra kerülő pénzügyi eszközök felhasználását. Ezzel a részletes regulációs terv, az ötletterv, és a kísérő tanulmányok és elaborátumok elkészítését finanszírozzák, az Újvidék–Vetrenik–Futak–Begecs–Gložan–Čelarevo–Bácspalánka kerülő útszakaszra, valamint a szükséges dokumentációt a Temerint Becsével összekötő út rekonstrukciójához. Összesen mintegy 250 millió dinár értékű projektumokról van szó, melyből a tartomány 125 millió dinárt biztosít.

A szerződést Ognjen Bijelić, a Tartományi energetikai, építésügyi és közlekedési titkárság titkára, és Zoran Drobnjak, a Putvi Srbije közválallat igazgatója írták alá.

Igor Mirović kihangsúlyozta, egy  nagyszabású, Újvidéket északról megkerülő útszakasz előkészületi dokumentumait írták alá.

–Közös eszközökkel a következő két évben elkészítjük azt a projekt-dokumentációt, amely lehetővé teszi olyan kerülő útszakasz kiépítését, hogy a tehergépforgalom teljesen megkerülje Újvidék városát.

Ugyancsak tervben van a Bácspalánka és Neštin közötti híd kiépítése, amely az Újvidéket megkerülő útszakasszal együtt fontos lesz Bácspetrőc, Bácspalánka, Bács és számos környező település lakosai számára. Emellett egy 12 kilométeres szakaszon egy plusz forgalmi sáv kiépítése is tervben van a temerini kerülőúton.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke Goran Vesić építésügyi, közlekedési és közműfejlesztési miniszterrel megtekintette a Karlócán áthaladó közút rekonstrukcióját, melyet a tartomány 307 millió dinárral támogat. Mirović megjegyezte, ez az egyik legmegterheltebb útszakasz, amely viszont a 60-as évektől nem volt felújítva. Továbbá az idén megkezdődik a Belgrád és Nagybecskerek, valamint a Nagybecskerek–Újvidék autópálya szakasz megépítése. A következő hetekben pedig elindul a gyorsforgalmi útszakasz kiépítése a Horvátországgal való határtól Romániáig, Zombortól Szerbcsernyéig.

Vesić kijelentette, eddig 100 millió eurót fektettek be a vajdasági közlekedési infrastruktúrákba, de még vannak további tervek. Hamarosan sor kerül a két regionális vasúti pálya felújítására, mégpedig a Pancsova–Nagykikinda–Szabadka, és a Zombor–Verbász közötti szakaszokon.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..