home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny ötödször
Nyugat-Bácska Portál
2022.08.29.
LXXVII. évf. 34. szám
Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny ötödször

Ötödik alkalommal tartotta meg Hazaváró Báránypaprikás Főzőversenyét a Kuckó Gyermeksarok civil szervezet. A százötven résztvevő és vendég érdeklődésére számot tartó eseménynek a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület adott otthont.

A főzés estefelé kezdődött, és vidám hangulat kísérte.

A helyieket, a vidéken vagy külföldön élő doroszlóiakat, a környező településekről érkezett vendégeket a vacsora előtt L. Móger Tímea, a Kuckó elnöke üdvözölte. Elmondta, nagy öröm, hogy minden évben ilyen jelentős érdeklődés övezi a rendezvényt, mely az együttes főzés élménye mellett az egyéni és a közösségi találkozások alkalmát is megteremteni hivatott. Tímea a civil szervezet nevében köszönetét fejezte ki a támogatóknak, a tagoknak a segítségért, az együttműködő szervezeteknek: a Doroszlói Keresztény Magyar Nyugdíjas-egyesületnek, az Alvég Tekeklubnak a bizalomért. Hangsúlyozta továbbá, hogy már ismeretes a jövő évi főzőverseny dátuma, nevezetesen augusztus 26-a. Lehet tervezni, szeretettel és nagy örömmel várnak mindenkit a jövő nyár végén is.


Fotók: Pelt Ilona, Lennert Géza és a Nyugat-Bácska Portál 

Az ünneplő közösséget az elszármazottak nevében a jelenleg Martonvásáron élő Bártol Lenke köszöntötte, aki egykor a doroszlói Móricz Zsigmond MME hagyományőrző néptánccsoportjának vezetője volt, jelenleg pedig tisztaszobát tart fenn a faluban, családilag.

A szervezők ünnepélyes keretek között — minden szakácsot, résztvevőt megajándékozva — hirdették ki a főzőverseny eredményét. Az id. Dékány József, Komáromi Jóska és Szabó Elek alkotta zsűri döntése értelmében az ötödik Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny első helyezettje Hegybeli József, a második Király Kornél, a harmadik pedig Gellér Balázs. Nyereményként bográcsot kaptak a győztesek.

A vendégek számára készült közös, versenyen kívüli paprikásokat Király Géza és Király Edvárd főzte.

A jó hangulatról DJ Nándi gondoskodott.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..