home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Havat is hozott a hidegfront
Pannon RTV
2024.04.18.
LXXIX. évf. 16. szám
Havat is hozott a hidegfront

Havat is hozott a hidegfront Szerbiába. A hegyvidékes területeken élők havazásra ébredhettek Nyugat-Szerbiában. Užice és Prijepolje környékén is sűrű pelyhekben hullott a hó, de Čačakot és Sjenicát sem kerülte el a havazás, valamint a Tara és a Zlatibor is fehérbe borult. Vajdaságban is volt havazás, a Fruška gora öltött fehér leplet szerda reggelre. A Szerbiai Autó-Motoros Szövetség jelentése szerint a havazás nem okozott fennakadást Szerbia utain.

Az elkövetkező napokban is folytatódik a hideg télies időjárás, helyenként esővel, helyi záporral, amelyet Szerbia déli és délkeleti részén zivatar is kísérhet. Újabb havazás a délnyugat- és dél-szerbiai hegyekben fordulhat elő. Hajnalban ismét megjelenhetnek a gyenge fagyok, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 12 és 15 fok között alakul.

Kevés esőt hozott a megváltozott időjárás a térségünkbe. A legtöbb helyen csupán 5-10 milliméter csapadék hullott. Ez pedig nem sokat enyhített az aszályon. A talajréteg felső 20 centimétere csaknem teljesen száraz, a szakemberek szerint legalább 100 milliméter esőre lenne szükség, különben komoly gondok jelentkezhetnek a mezőgazdaságban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..