home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Határtalan gasztronómia címmel szerveznek programokat a Skanzenben
MTI
2022.08.11.
LXXVII. évf. 32. szám
Határtalan gasztronómia címmel szerveznek programokat a Skanzenben

Budapest, 2022. augusztus 11., csütörtök (MTI) - Határtalan gasztronómia címmel szerveznek programokat a Szentendrei Skanzenben, ahol augusztus 20-án és 21-én a bringatúrák és tárlatvezetések, a kézműves foglalkozások és játékok, a mesemondók meséi is az ételekről szólnak.

Az ünnepi hétvégén gasztronómiai programokkal és számtalan múzeumi attrakcióval várja a Skanzen a látogatókat - olvasható a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Mint írják, ezen a hétvégén megkóstolhatják az érdeklődők a múzeumban a ruszin káposztás laskát, a sváb almás pitét, a borsodnádasdi molnárkalácsot, és az erdélyi gasztronómiában központi helyet elfoglaló puliszkát.


Perec és cipó sütés is szerepel a programban, emellett a nyári melegben csalamádét és a hideg szörpöt is kínálnak a látogatóknak. Az érdeklődők bepillanthatnak az örmény és a zsidó konyha rejtelmeibe, a Skanzen receptkönyveiből pedig a hagyományos magyar konyhát is jobban megismerhetik.
A kézműves foglalkozások ugyancsak az étkezéshez kapcsolódnak: só-liszt gyurmából perecet gyúrhatnak a gyerekek, szaggathatnak csigatésztát, és hogy legyen mibe tenni az ételt: varrhatnak kenyérzsákot, formázhatnak agyagtálat vagy marokkosarat. A learatott gabonaszálakat felhasználhatják: szalmadíszt és aratókoszorút készíthetnek rozsszalmából. Számtalan játékudvar várja a gyerekeket, ahol játszva bővíthetik tudásukat, miközben vándormuzsikusok zenéje szól a távolból - olvasható a közleményben.
Szombaton Sőrés Rozka mesemondó Egy falat kenyérről, vasárnap Écsi Gyöngyi Az élet vizéről mesél a gyerekeknek. Székely népmesék mellett "mesés ízek és ízes mesék" várják az egész családot a múzeum színpadi helyszínén, a Kisalföld tájegység Kisbodaki pajtájában.
A rendezvény részletes programja a https://www.skanzen.hu oldalon érhető el.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..