home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Határátkelők és vasútvonal
2023.11.13.
LXXVIII. évf. 45. szám
Határátkelők és vasútvonal

Lázár János magyar építési és közlekedési miniszterrel egyeztetett dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke Szabadkán, a párt székházában – olvasható a politikus közösségi oldalán. Mint írja: a találkozón pontosította a vajdasági magyarság igényeit a határátkelők nyitvatartási idejének meghosszabbításával és a Szabadka–Szeged vasútvonal mielőbbi üzembe helyezésével kapcsolatban.

Utóbbi téma kapcsán arra kértem Miniszter urat, hogy az utasbarát menetrend kialakításában legyen segítségünkre – olvasható a bejegyzésben. Dr. Pásztor Bálint megköszönte Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a pár nappal ezelőtti találkozójuk után újra bizonyírást nyert, hogy számíthatnak Magyarország támogatására és a Fidesz partnerségére!

 

Lázár János Belgrádban

Az elektronikus útdíjrendszert érintő együttműködésről írt alá megállapodást Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter és Goran Vesić szerbiai építési és közlekedési miniszter Belgrádban. Emellett a Szabadka-Szeged vasútvonal megnyitásának új időpontjáról, illetve más, a két ország közötti közlekedést segítő intézkedésekről is tárgyaltak.

Lázár János hangsúlyozta, hogy a Horgos-Röszke határátkelő bonyolítja a külső schengeni határokon a legnagyobb forgalmat, ezért a két kormány úgy döntött, a magyar-szerb határon új határátlépési struktúrát igyekszik kiépíteni.

Lázár János arról is beszélt, hogy Szabadka és Szeged között legkésőbb december első napjaiban megindul a vasúti közlekedés, és háromóránként szeretnék a járatokat biztosítani.  

Magyarország és Szerbia között kilenc határátkelő van, de ezek közül csak három dolgozik 24 órás nyitvatartási idővel. A Vajdasági Magyar Szövetség évek óta dolgozik azért, hogy a kisebb határátkelők is tovább legyenek nyitva. Lázár János bejelentette, a két ország közlekedési, illetve belügyminiszterei tárgyalnak a rövidebb várakozási, illetve a hosszabb nyitvatartási idő lehetővé tételéről is.

Szöveg és fotók forrása: Dr. Pásztor Bálint Facebook oldala, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..