home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Hatalmas biztonsági intézkedések mellett iktatják be Bident
2021.01.20.
LXXVI. évf. 3. szám
Hatalmas biztonsági intézkedések mellett iktatják be Bident

Ma iktatják be hivatalába a demokrata párti Joe Bident, az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökét. Az ünnepség várhatóan helyi idő szerint délelőtt fél 12-kor kezdődik.

A mostani ceremónia jelentősen különbözik a korábbiaktól, ugyanis a járványhelyzet és az esetleges tüntetések miatt az Egyesült Államok történetének eddigi legnagyobb mértékben biztosított elnöki beiktatására készülnek. A Szövetségi Nyomozó Iroda szerint továbbra is fennáll a lehetősége annak, hogy erőszakos tüntetések lesznek Washingtonban és a többi szövetségi állam fővárosaiban. A biztonsági intézkedések nagyságát mutatja, hogy a Nemzeti Gárda 25 ezer felfegyverzett katonája ügyel a rendre.

Miután Kamala Harris és Joe Biden leteszik hivatali esküjüket, Biden elmondja majd beiktatási beszédét, amelyben kifejti elképzeléseit arról, hogyan győzze le a járványt, hogyan építse vissza, egyesítse és gyógyítsa meg a nemzetet.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

(Forrás: hirado.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..