home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Hat szabadkai érem a sportjátékokon
(T. T.)
2013.06.05.
LXVIII. évf. 23. szám
Hat szabadkai érem a sportjátékokon

A hallássérült fiatalokkal foglalkozó speciális iskolák (a kragujevaci, belgrádi, niši, jagodinai, újvidéki és a szabadkai) több mint nyolcvan versenyzőjének részvételével tartották meg a közelmúltban a Hallássérültek Országos Bajnokságát Szabadkán.

A versenyzők négy sportágban (atlétika, kosárlabda, röplabda, labdarúgás) mérkőztek meg. Az iskolák tizenöt sportolóval képviseltették magukat, egyedül az újvidékiek érkeztek hét versenyzővel.

A szabadkai csapat (Kolompár Brenda, Kovács Adrianna, Emilija Šimonković, Apró Erika, Gellér Alexandra, Violeta Svirčev, Kávai Anasztázia, Fehér Áron, Rózsa László, Gelényi Leonszió, Ritec Dávid, Kolompár Dániel, Sípos Norbert, Marko Mikluc, Fehér Alen, valamint tanáraik Sebők Ferenc, Milorad Kresić és Kovács Iván) három ezüst és három bronzéremmel fejezte a versenyt, összesítettben pedig a szabadkai együttes 16 ponttal a negyedik helyen végzett. Ezüstérmet nyert Fehér Alen (400 méter, 1:00,7), Apró Erika (távolugrás, 3,62 méter) és Emilija Šimonković (magasugrás, 1,10 méter), a dobogó harmadik fokára pedig Fehér Alen (távolugrás, 5,01 méter), Gellér Alexandra (300 méter, 56,0) és a fiú labdarúgócsapat állhatott föl. Egyébként fociban nem mindennapi izgalmakat láthatott a közönség, hiszen a bronzmérkőzésen a szabadkai együttes a rendes játékidő után 1 : 1-es döntetlent ért el a kragujevaciak ellen, a büntetők biztosabb értékesítésével azonban a vendégek 3 : 2 arányban diadalmaskodtak.

Atlétikában az iskolák pontversenyében a szabadkai csapat a fiúknál az ötödik, a lányoknál a negyedik helyet szerezte meg, összesítésben pedig a nišiek, belgrádiak, kragujevaciak mögött a negyedik hely lett a szabadkaiaké.

Kosárlabdában és röplabdában a fiúk a negyedik, a lányok pedig az ötödik helyen végeztek. A végső rangsorban a nišiek diadalmaskodtak 36 ponttal, a második helyezett Belgrád 33 pontot gyűjtött össze, harmadik helyen Kragujevac (25), a negyediken Szabadka (16), az ötödiken Jagodina (14), a hatodikon pedig Újvidék (5) végzett. A legjobb atlétának a szabadkai csapat tagja, Fehér Alen bizonyult a fiúk, illetve a niši Jovana Denjanin a lányok kategóriájában, a legjobb sportolónak pedig Uroš Stojkovićot (Niš) és Teodora Ba-ljakot (Belgrád) választották.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..