home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Hat közvállalatot vizsgálnak felül
(vas)
2014.03.19.
LXIX. évf. 12. szám

Szabadka város február 28-án törlesztette az elmúlt évben felhalmozott tartozásait — számolt be Maglai Jenő polgármester egy sajtótájékoztató keretében a költségvetésről. Az önkormányzat az idén 564 millió dinárra tett szert, a tavalyi évről pedig 260 millió dinár tartalék maradt, így több mint 800 millió dinárral rendelkezett a város. Az elmúlt két hónap kiadásai viszont 603 millió dinárra rúgtak.

A polgármester azt nyilatkozta, hogy folyamatosan újabb adósságokra bukkannak. Kiderült, hogy a sportklubok mintegy 8 millió dinárral tartoznak a Subotica-trans Utasforgalmi Közvállalatnak, továbbá fény derült arra is, hogy a Gazdaságfejlesztési Alap öt éve nem tudja visszaigényelni a kisvállalatoknak adott fejlesztési kölcsönöket — ezt most a városnak kell rendeznie.

Az adókötelesek névsorának megjelentetése után 220 adós fizette be tartózását, ami 11 millió dinár jövedelmet hozott a városnak. Eddig 16 ezren nyújtották be adóbevallásukat, és több mint 100 adóköteles jelent meg a nyilvántartásban. Maglai megköszönte a lelkiismeretes polgároknak, hogy befizették adójukat, ezzel is gyarapítva a városkasszát, ez az önkormányzat működése szempontjából ugyanis nagyon fontos. A város bevétele az üzlethelyiségek bérbeadásának köszönhetően is gyarapodott, ebben az évben összesen harminckét üzlethelyiséggel többet adtak ki, mint az előző években.

Maglai bejelentette, hogy mivel nem történt érdemi előrelépés a tavalyi évben tett bűnvádi feljelentés kapcsán, a város egy független könyvvizsgáló céget szerződtet, mely összesen hat közvállalat működését vizsgálja majd át.

— Ezt a megbízottak a következő hat hónapban végzik el, egy vállalat felülvizsgálatához ugyanis legfeljebb másfél hónapra van szükség. Az esetleges törvénytelenségek esetében bűnvádi feljelentést indítunk az illetékesek ellen.    

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..