home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Három óra alatt Belgrádból Budapestre
2023.01.20.
LXXVIII. évf. 3. szám
Három óra alatt Belgrádból Budapestre

2025 közepétől három órán belül Belgrádból Budapestre érhetünk gyorsvasúttal – jelentette ki Goran Vesić, építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter. Hozzátette, Szabadka és Újvidék között gyors tempóban épül a vasút. A projekt befejezésének eredeti határideje 2025 volt, de mivel az építkezés a vártnál jobb ütemben halad, korábbi időpontról állapodtak meg a kivitelezővel.

Várhatóan a magyar oldalon is befejeződnek a munkálatok 2024 végéig, így 2025 közepétől már lehet utazni a Belgrád–Budapest vasútvonalon. 

Vesić elmondta, arra számít, januárban aláírhatják a Belgrád–Niš közötti gyorsvasút megépítéséről szóló egyezményt is. Az Európai Unió 600 millió euróval támogatja ezt a projektet, míg a másik részét a költségvetésből különítik el.

Forrás: Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..