home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Három miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztséget is kap az RMDSZ
Pannon RTV
2020.12.18.
LXXV. évf. 51. szám
Három miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztséget is kap az RMDSZ

A koalícióra készülő romániai pártok vezetőinek pénteken sikerült megegyezniük a legfontosabb kormányzati és parlamenti tisztségek elosztásáról.

Három miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztséget is kap a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által jelölt Florin Citu vezette, most körvonalazódó jobbközép kormányban. RMDSZ-es vezető lesz a fejlesztési, közművesítési és közigazgatási, valamint a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti, illetve az ifjúsági és sportminisztérium élén.

A Mentsétek meg Romániát Szövetségből és a Szabadság Egység és Szolidaritás Pártjából összeolvadt USR-PLUS adja a másik kormányfőhelyettest és a szenátus, a PNL a képviselőház elnökét.  A PNL-nek 9, az USR-PLUS-nak 6, az RMDSZ-nek pedig 3 minisztere lesz a kormányban.


Fotó: Tanjug/AP/Gabor Kiss/MTI

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..