home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Három fázisból áll a vakcinációs terv Szerbiában
Pannon RTV
2021.01.11.
LXXVI. évf. 1. szám
Három fázisból áll a vakcinációs terv Szerbiában

A koronavírus elleni vakcinnációs operatív terv részleteit a Batut Közegészségügyi Intézet tette közzé. A tervek szerint az első fázisban 720 ezer, a másodikban 740 ezer személy, a harmadikban pedig 1,7 millió ember kapná meg a védőoltást a tervek szerint.

Az első fázisban az egészségügyi dolgozókat, az idősotthonok lakóit és a 75 évnél idősebbeket oltják be. Ezeknek a személyeknek a vakcinációja már december végén elkezdődött.

A második fázisban a következő személyek kapnák meg a vakcinát: azok a 65 évnél idősebbek, akik nem kerültek be az első körbe, valamint az állami szervek és intézmények dolgozói, mint például a rendőrség tagjai, vagy az óvodák, a középiskolák és a felsőoktatási intézmények alkalmazottai. 

A harmadik fázis az 50-64 éveseket érintené, függetlenül attól, hogy veszélyeztetettek-e, illetve az 50 évnél fiatalabb, alapbetegséggel rendelkező polgárokat, valamint az általános iskolák dolgozóit. 

A hajléktalanok, a mélyszegénységben élők, az országban befogadóközpontban tartózkodó migránsok, illetve büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodó 50 évnél idősebb személyek is ebben a körben jutnának az oltáshoz. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..