home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Három Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díj került Vajdaságba
2023.08.18.
LXXVIII. évf. 33. szám
Három Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díj került Vajdaságba

Az államalapítás ünnepe alkalmából Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjban részesült Vajdaságból a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület, a magyarcsernyei Ady Endre Művelődési Egyesület és a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület.

Az elismeréseket Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár adták át Budapesten, a Hagyományok Házában.

A kitüntetést ezúttal is tíz olyan határon túli személy vagy szervezet kapta meg, akik/amelyek a külhoni magyarságért kimagasló közéleti, gazdasági, tudományos, kulturális és oktatási tevékenységet végeznek.

A három vajdasági egyesület mellett Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjat vett át Trif Olga Mária (Erdély), Györfi Erzsébet (Erdély), Muzsnay Árpád (Erdély), Kormorán együttes, Kopecsni Gábor (Felvidék), Czébely Lajos (Kárpátalja), Szenthe Sándor (Kanada).

Képek forrása: Facebook


Mihályi Katalin, a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület elnöke


Hódi Judit, a magyarcsernyei Ady Endre Művelődési Egyesület vezetője

Benyócki Sára, a szajáni Ady Endre Művelődési Egyesület elnöke

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..