home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Harmónia és természet
Tóth Lívia
2020.08.17.
LXXV. évf. 33. szám
Harmónia és természet

A több mint két évtizede létező, magyarországi Az Utazó magazin az idén is meghirdette a közönségszavazást az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóira a saját, valamint testvérportálja, AzUzlet.hu olvasói, illetve a határon túli média körében. Ezúttal a nemzeti összetartozás éve jegyében Erdély, a Felvidék, Horvátország, Kárpátalja, Muravidék és Vajdaság legjobb magyar éttermeit és szálláshelyeit is díjazta.

A 2019. év legjobb vajdasági szálláshelye a zentai Fantastico panzió, a legjobb étterme pedig a magyarkanizsai Békavár lett. 

 

Fantastico panzió — több mint szállás


Lőrincz Sándor (a szerző felvétele)

Lőrincz Sándor, a zentai Fantastico Center — panzió, étterem és wellnessközpont — igazgatója, tulajdonosa hangsúlyozta, a díj kiérdemléséhez a teljes komplexum hozzájárult, hiszen a hozzájuk látogatók dicsérete általában nem csak a szállásról szól.  

— Vendégeink nem titkolják az elégedettségüket, és mi is kíváncsiak vagyunk a véleményükre. Az elismerés átadásakor is szóba került, hogy a járványhelyzet leginkább a turizmust és a vendéglátóipart érintette, de a kiútkeresést mindenképp a minőségre kell alapozni, és mi továbbra is mindent megteszünk a szolgáltatásaink magas színvonalának megtartásáért. A panzió berendezésekor egy kicsit játszottunk a lehetőségekkel, így minden szobánk egyedi és érdekes a más-más színárnyalatával, hatásával és hangulatával. A sóelemek, sótéglák, sólámpák minden helyiségben megtalálhatóak, hiszen a Himalája-só nagyon jó hatással van a szervezetünkre. Minden téren a harmóniára törekszünk, és arra, hogy igazi pihenés várja a vendégeinket, ennek megvalósulása viszont szorosan kapcsolódik a többi tevékenységünkhöz is. A vendéglőnk konyhája egészségcentrikus, a húsból, zöldségekből kiszűrjük a káros anyagokat, az ételeket glutén- és laktózmentes változatban is elkészítjük, Pi vizet használunk, rendelhető friss termékekből facsart zöld, illetve gyümölcsturmix, céklalé, százszázalékos gyümölcslé, 147 fajta étel és rengeteg ital szerepel a kínálatunkban. Említést érdemel a wellnessközpontunk, a sóbarlangunk vagy a játszóházunk, hiszen minden korosztályra számítunk, a gyermekektől az idősekig. A zárt felületekbe beépített sok tonna Himalája-só mellett a levegőt is ozonizáljuk, amivel rendkívül egészséges környezetet teremtünk, ahol mindenki megtapasztalhatja a test, az elme és a lélek harmóniáját.


Fotók: Facebook

* Mindezt igénylik és értékelik is azok, akik önöket választják?

— Igazából annyi újdonságot és hasznos tartalmat kínálunk, hogy mindegyikről talán nem is tudnak a vendégeink, illetve azok, akik a jövőben szeretnének ellátogatni hozzánk. Az utóbbi időben kezdtünk tájékoztató jellegű reklámanyagokat készíteni, mert szeretnénk bemutatni mindazt, amit nyújtunk. Éppen most állítjuk össze, hogy mi az a száz ok, amelyért érdemes a Fantasticóba jönni vagy a termékeinkből vásárolni.

* Amikor a vendégeket említjük, akkor főleg a tavalyi évre gondolunk, hiszen az idei a járvány miatt nem teljesedhetett ki.

— A tavalyi év tökéletes és telt házas volt, de az idei is jól indult. A szálláskapacitásunkat több hónapra előre lefoglalták, a járványhelyzet kezdetével azonban megkezdődtek a lemondások. A szigorítások lazításával ismét fellendülés következett, visszatértek a vendégek, de ez nem tartott sokáig. Most, a részleges korlátozás idején a foglalások is feltételes módban történnek, mert sajnos nem igazán lehet tervezni. Minket az első pillanattól kezdve nem a profitorientáltság vezérelt, habár a fejlesztésekhez szükség van a bevételre, hanem az, hogy a vendégeink egyedi, kivételes szolgáltatásban részesüljenek, olyanban, amely az egészségüket, a jó közérzetüket szolgálja. A jelenlegi állapotból is próbáljuk a legjobbat kihozni, én ugyanis azt vallom, hogy a sok rosszból is lehet jót kovácsolni, de mindenekelőtt tanulnunk kell ezekből a leckékből, amelyeket most az élettől kapunk.

 

Különleges hangulat természetes környezetben


Momčilo Mučibabić (a szerző felvétele)

— A hír megjelenése és a díjátadó óta szinte naponta keresnek az újságírók — mondta Momčilo Mučibabić, a magyarkanizsai Békavár étterem ifjú tulajdonosa, akinek a családja öt éve vezeti a vendéglátó létesítményt. Nagy megtiszteltetésnek tartja az elismerést, mely, mint hangsúlyozta, nem csak az ő érdeme. — Huszonhat munkás dolgozik itt, és a jó hírünket közösen alapoztuk meg. Az étterem csak úgy funkcionálhat megfelelően, ha mi egy nagy családként viselkedünk, ahol mindenki tudja, mi a feladata, és felelősségteljesen végzi a munkáját. Ha idegesek vagyunk, vagy rossz napunk van, az befolyásolja a jó hangulatot, amit a vendégek is azonnal észrevesznek — mesélte Momčilo, majd arra kértem, mutassa be az éttermet. — A szüleim szerették volna, hogy etnós legyen a nagyterem, ezért a falakra sok régi tárgy került, képek, hangszerek, használati eszközök, melyek mind az otthonosság érzetét sugallják a betérőknek. Jelenleg 200 szék van az étteremben, de tartottunk már 300 fős lakodalmat is. Az utóbbi időben a nagyterasz téliesítése volt a legnagyobb beruházásunk, termoablakokat szereltünk be, melyek gombnyomással húzhatóak fel, amikor hidegre fordul az idő. Korábban télen nem használhattuk a teraszt, pedig ez az objektum legszebb része. Emellett az apró mozzanatokra is ügyelünk, új terítőket vásárolunk, három-négy naponta cseréljük a vázákban az élő virágot, és szeretnék majd bent is minél több növényt, virágot elhelyezni. Ha már itt vagyunk a Tisza mellett, a természetben, ez tükröződjön a helyiségekben is. A konyhánkban mindenféle étel készül, felszolgálunk reggelit, vannak előételek, levesek, húsok nagy választékban, spagetti, huszonkétféle pizza, desszertek, halételek és a legfőbb specialitásunk a halászlé. Bőséges az étlap, a gyermekek, a fiatalok és az idősebbek egyaránt megtalálják azt, amit fogyasztani szeretnének. A konyha 8 és 23 óra között üzemel, a házhoz szállítást nem a járvány alatt vezettük be, korábban is alkalmaztuk, Kanizsán kívül a környező településekre is kivisszük a rendeléseket. Élő zenével is kedveskedünk a vendégeinknek, csütörtökön tamburások lépnek fel, pénteken egy palicsi duó ad elő szerb, magyar és angol örökzöldeket, szombaton pedig két idős bácsi muzsikál, hatvanöt-hetven évesek, de mindig kiváló hangulatot teremtenek. A melódia laptopról szól, ők pedig furulyán, szájharmonikán, akusztikus gitáron játszanak. Exjugoszláv, latin és spanyol dalok, valamint olyan régi kedvencek szerepelnek a repertoárjukon, mint például a Gipsy Kings.

* Milyen hatással volt, illetve van a vendéglőre a járványhelyzet?

— Mint mindenki más, aki ebben az ágazatban dolgozik, mi is megéreztük a bezártságot. Abban az időben csak a kiszállítás működött, de az is mérsékelt formában, mert az emberek otthon voltak, unatkoztak, és maguknak főztek. A nyitás utáni két-három hétben még nem volt forgalom, de most már egyre jobban halad a munka, csak várjuk, hogy a helyzet lenyugodjon és stabilizálódjon. Most nincsenek lakodalmak, keresztelők, születésnapok, minden nagy rendezvényt átütemeztek a következő évre. Nálunk a nyár az igazi szezon, mely áprilistól szeptember–októberig tart, majd decemberben kezdődnek a bálok, jönnek az ünnepek, és olyankor sem panaszkodhatunk.

* Ön évekig Budapesten tartózkodott, nem bánta meg, hogy hazajött?

— Nem, habár váratlanul történt a változás. Magyarországon jártam gimnáziumba, ott kosárlabdáztam, mindennap a pályán voltam, a meccsek, a csapattársak voltak az életem. Itthon minden furcsa, új és ismeretlen volt, de idővel észrevettem, hogy nincs nagy különbség. A kosárlabdapályát az étteremre cseréltem, és itt is ugyanazok a szabályok érvényesek: amennyit beleteszek, annyit kapok vissza. Ahogy edzettem, a mérkőzéseken úgy teljesítettem, itt viszont ahogy dolgozom, annak alapján kapom a vendégektől a visszajelzéseket.


Fotók: Facebook


Még több kép!▼ 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..