home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Harmincöt Weöres-vers Zomborban
(LMT)
2013.04.24.
LXVIII. évf. 17. szám
Harmincöt Weöres-vers Zomborban

VIII. hagyományos tavaszi szavalóversenyét tartotta meg április 6-án a zombori Magyar Polgári Kaszinó. Nyugat-bácskai általános és középiskolások mérettetnek meg évente, az intézmény alelnöke, Szabó István által szervezett vetélkedő alkalmával.

Az idén a 100 éve született Weöres Sándor verseiből választhattak a kisdiákok, a középiskolásoknak pedig lehetőségük volt még a 75 évvel ezelőtt elhunyt Karinthy Frigyes költeményeiből válogatni, mégis a harmincöt, Zomborból, Szilágyiról, Kupuszináról, Nemesmiliticsről, Bácsgyulafalváról, Kúláról és Bezdánból érkezett részvevő mindegyike Weöres-alkotás mellett döntött. A bírálóbizottság élén mgr. Hajnal Jenő, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatója állt, a tagjai pedig Kalmár Zsuzsa színművésznő és Fekete J. József, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, József Attila-díjas író, műkritikus voltak.  A legfiatalabbak közül a nemesmiliticsi, negyedikes Szakács Emese az első, a zombori harmadikos Orsovai Hedvig a második, Czene Adrián bácsgyulafalvi negyedikes a harmadik díjat érdemelte ki, különdíjat a kupuszinai Kratofil Zsóka kapott.
Az ötödik és hatodik osztályosok versenyében első a szilágyi Tari Eleonóra, második Rekettye Emília, harmadik Csernai Panna lettek. Mindketten bácskertesiek. A hetedikesek és nyolcadikosok csoportjában a szilágyi Toldi Valentina kapott első díjat, második a bezdáni Kővágó Andzseló, harmadik pedig a szilágyi Krizsán Péter Konrád lett. A zombori Juhász Emma különdíjat érdemelt ki. A középiskolások mezőnyében a zombori Dr. Ripp Rózsa Egészségügyi Középiskola második osztályosa, Szitás Anita az első, második ugyanennek a tanintézménynek a negyedikese, Robotka Sarolta, a harmadik helyen a zombori gimnázium elsőse, Antalovics Krisztián és a szintén egészségügyi szakközépiskolába járó Horvát Zsófia osztoztak. A díjakkal könyvcsomagok jártak, amelyekről a Magyar Polgári Kaszinó és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet gondoskodott.
F. Cirkl Zsuzsa fotóján a zsűri látható. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..