home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Harci készültségben marad Szerbia Katonasága
Pannon RTV
2023.05.27.
LXXVIII. évf. 21. szám
Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága – erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Az illetékesek szerint erre azért volt szükség, mert pénteken összetűzések alakultak ki az észak-koszovói szerb lakosság és a koszovói különleges rendőrség egységei között. 

Ivica Dačić külügyminiszter a Szerbiai RTV műsorában elmondta, Vučić elnök nem azért fokozta a katonaság harckészültségét, mert beavatkozásra készül, hanem azért, hogy minden forgatókönyvre készen álljunk.

Az ülésen elhangzott, mindaddig marad a harci készültség, amíg szükséges, annak érdekében, hogy megóvják a Koszovó területén élő szerbek biztonságát.

Fotó: Tanjug  

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..