home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Harangszentelés Oromon
2023.03.27.
LXXVIII. évf. 12. szám
Harangszentelés Oromon

A hétvégi ünnepi szentmisén megszentelték, majd megszólaltatták a két új harangot az oromi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templomban. A harangok, melyeket a templom 50 éves fennállása alkalmából öntöttek, a Szent Márk és Szent Imre nevet kapták.


Fotó: Pannon RTV, Orom Helyi Közösség Facebook-oldala

A beruházás értéke 25 ezer euró volt, melyet a hívek adományaiból és az igazságügyi minisztérium vallási közösségekkel és egyházakkal megbízott igazgatósága támogatásából valósítottak meg.

A templom tornya, mely 2003-ban készült el, három harangnak ad helyet. Az elsőt, mely 620 kilogramm, akkor fel is szerelték. A két újabb közül a nagyobb harang 322 kilogrammos, és a Szent Márk nevet viseli, míg a kisebb, a 210 kilogrammos, és a Szent Imre herceg nevet kapta.
Az ünnepi szentmisét Fazekas Ferenc, a Szabadkai Egyházmegye egyházmegyei kormányzója celebrálta.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..