home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Hangverseny a szabadkai székesegyházban
Fehér Márta
2017.10.23.
LXXII. évf. 42. szám
Hangverseny a szabadkai székesegyházban

A reformáció 500. évfordulója alkalmából Bach h-moll miséje csendült fel

Bach „a h-moll misében rögzítette anyagba a teljességnek azt a tudását, amelyet az egyetlen Valóság, az Isten megismeréséből nyert. A h-moll misében az Örök itt van közöttünk” — vallja Kamp Salamon, a zenemű karnagya. Pilinszky Jánost idézi, aki azt írta: „valójában nem Bach teremtő ereje rendít meg, hanem az az erő, amely a Teremtőjével való mély szövetségéből árad.”

A Lutheránia Énekkar és a Budapesti Vonósok, valamint neves énekes szólisták előadásában hangzott el Johann Sebastian Bach h-moll miséje a reformáció 500. jubileumának eseményei sorában. Kamp Salamon Kossuth-díjas karnagy vezényelt.

A szabadkai hangversenyt az Ágostai Hitvallású Evangélikus Keresztyén Egyház Szerbiában — Vajdaságban szervezte. A Zenei hitvallásaink I. koncert a reformáció 500. évfordulójának eseménye, mely Pécs, Sopron, Révkomárom, Brassó, Pára, Békéscsaba, Debrecen és Szeged után érkezett el Szabadkára, a Szent Teréz-székesegyházba. 


Roncsák Alexander felvételei

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..