home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Hamarosan ünnepel a Roham
Tóth Tibor
2022.07.12.
LXXVII. évf. 27. szám
Hamarosan ünnepel a Roham

A magyarcsernyei Roham felnőtt labdarúgói a 6. helyen zárták a Nagykikinda—Begaszentgyörgy Községközi Liga küzdelmeit. A kék-fehér mezben játszó fiúk öt mérkőzésen győztesen vonulhattak le a pályáról, tizenegy találkozón pedig vereséget szenvedtek, döntetlent egyetlen alkalommal sem játszottak. A Roham Labdarúgóklub javában készül fennállása 100. évfordulójának július 22-ei megünneplésére.

— Elég hullámzó teljesítményt nyújtottunk, szerepelhettünk volna jobban is — kezdte az elmúlt idény értékelését Tanók Tamás, a Roham Labdarúgóklub elnöke. — Az őszi idényben néhány vereséget szenvedtünk zsinórban, az utolsó fordulókban tértünk észhez, ekkor már jobban ment a játék, és két győzelmet arattunk. A keret a bajnokság elején még nem igazán állt össze. Több hazai, fiatal, 16—18 éves játékosunk van, akiket próbálunk beépíteni a csapatba. Tavasszal hoztunk három-négy erősítést, és lassan összeállt a tapasztalt, fiatal, saját nevelésű játékosok egyvelege. Két-három éve sajnos egy hazai játékos sem játszott a Rohamban, most viszont nagy örömünkre egyre több csernyei és tóbai fiatal kerül be az első csapatba. Nagyon merész célokat nem fogalmaztunk meg a bajnokság elején, de ennél azért többet vártunk, legalább az első négyben szerettünk volna végezni. A következő idényben szeretnénk jobban teljesíteni. A liga kibővül, lesznek olyan csapatok, amelyek bizonyos kihagyás után újra indulnak, ketten — az aleksandrovói Borac és a basahídi Vojvodina — a Körzeti Ligából estek ki, úgyhogy a mezőny minden bizonnyal erősebb lesz. Tizenhárom csapat indul, ha minden igaz, tehát a bajnokság nemcsak erősebb, hanem sokkal hosszabb is lesz.


A Roham felnőttcsapata (a Roham Labdarúgóklub felvétele)

A Roham csapata jelenleg pihenőjét tölti, a felkészülés kezdetét a bajnokság rajtjához igazítja, még nem tudni azonban, mikor indul a labda útjára ebben a rangfokozatban. A keret gerince továbbra is a klubban marad, egy-két távozó elképzelhető, valamint tervben van három-négy erősítés szerződtetése. A csapatnak szüksége lenne egy gyors, góllövő csatárra, két középpályásra és egy középhátvédre.

A felnőttek mellett egy U17-es csapat is működik a Roham berkeiben, a fiúk nyolc csapat között a 4. helyet szerezték meg a Nagybecskereki Körzeti Liga északi csoportjában. A fiatalok teljesítményével elégedettek a vezetők, hiszen az első helyezett csapat mindössze 4 ponttal szerzett többet a magyarcsernyeinél. A 10 éven aluliak az őszi idényben a környező települések együtteseivel játszottak bajnokságot, a tavasszal azonban az illetékesek nem szervezték meg a versengést.


Részlet a Vinogradar és a Roham mérkőzéséről (a szerző felvétele)

A népszerű egyesület július 22-én ünnepli fennállásának 100. évfordulóját.

— Több eseményt tervezünk a jeles jubileum alkalmából. A díszülésre meghívjuk minden olyan egykori labdarúgónkat, aki maradandót alkotott, és legalább két-három idényben itt játszott. Mintegy 200-250 személy szerepel a meghívottak listáján, köztük a környező klubok képviselői, a település és a község elöljárói, tisztviselői. Az ünnepség hetében a 17 éven aluli csapatnak négynapos focitábort szervezünk, melyen Magyarcsernye testvértelepüléseinek együttesei vesznek részt, szombaton pedig minitornán mutathatják meg képességeiket. Augusztus folyamán az öregfiúknak szervezünk egy mérkőzést, melyen a Roham egykori játékosai a Bakonycsernye és a székesfehérvári Videoton kombinált csapatával küzdenek meg, majd az ősz folyamán felnőttegyüttesünk is játszana egy gálamérkőzést — mondta Tanók.

Az elmúlt évben a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően felújították az öltözőket és a klubhelyiségeket, melyek teljes pompájukban várják a jelentős jubileumra érkező vendégeket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..