home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Hamarosan megkezdődik a horgosi autópálya határátkelő bővítése
Pannon RTV
2021.12.21.
LXXVI. évf. 50. szám
Hamarosan megkezdődik a horgosi autópálya határátkelő bővítése

Évek óta hatalmas gondot okoz a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen tapasztalható szinte mindennapos torlódás. A tervek szerint a szerb oldalt teljesen felújítják és kibővítik. Az erről szóló szerződést a szerb építésügyi miniszter, a Köztársasági Vagyonkezelési Ügynökség képviselője, és a belgrádi székhelyű Jadran Kft. igazgatója látta el kézjegyével. Az illetékesek gördülékenyebb határátlépést várnak a fejlesztéstől.

A szerződés aláírását követően a kivitelezőnek egy hónap áll a rendelkezésére, hogy a tervet elkészítse, és ezt követően kezdődhetnek el a konkrét munkálatok.

A bővítés magába foglalja a kilépő oldalon a teherforgalmi sávok bővítését plusz két sávval és egy új teherforgalmi terminállal, az átkelőhelyek útburkolatának felújítását, sőt a határellenőrző szervek részére a fülkék cseréjét is.

Emellett az elektronikai kijelző rendszereket is felújítják. A határ ki- és belépő oldalán két-két teherforgalmi és autóbuszok számára biztosított sáv, egy speciális méretű járművek részére kialakított sáv, valamint 8 sáv lesz a gépkocsi forgalom számára a jövőben. Az építkezésnek 12 fázisa lesz.


Fotó: Facebook

Szerbia és Magyarország között funkcióban lévő kilenc határátkelő közül a Horgos-Röszke autópálya-átkelő a legfrekventáltabb. Évente 6 millió 600 ezer ember kel át, egymillió 300 ezer személyautó megy át mindkét irányban, valamint több mint 300 ezer kamion, és mintegy 30 ezer autóbusz.

A határátkelő bővítése a befektetési vonzerő növekedését eredményezheti, Szabadka, Magyarkanizsa és az egész Tisza-mente térségében – hangzott el az eseményen, melyen részt vett Tomislav Momirović építésügyi miniszter, Lálity Urbán Emese építésügyi államtitkár és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is.

Az építkezés megkezdése január végén, február elején várható a határátkelőn, ami a teljes forgalom átszervezésével fog járni. A munkálatok a tervek szerint 19 hónapig tartanak.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..