home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Hamarosan kezdődik az új tanév
2022.08.30.
LXXVII. évf. 34. szám
Hamarosan kezdődik az új tanév

Még egy-két nap, és itt van szeptember 1-je, kezdődik az új tanév. Az alábbiakban néhány változásra hívjuk fel a diákok és a szülők figyelmét.

Az idén nem kell minden pénteken az illetékes szakcsoport véleményére várni, hogy a járványmutatókkal összhangban milyen módon folyik majd a tanítás. Tantermi oktatással indul a tanév, és maszkot sem kell viselni, legalábbis a jelenleg érvényben lévő rendeletek alapján. 

Az iskolai naptárban is lesznek változások. Az általános iskolásoknak 180 napos lesz a tanév, kivéve a nyolcadikosokat, akik 170 napot töltenek majd az iskolában. Az általános iskolásoknak nem lesz őszi szünidőjük. A középiskolásoknak egy héttel rövidebb lesz a téli szünidő, de lesz majd tavaszi szünetük is.

A kisérettségin a kombinált teszt eddig a fizika, kémia, biológia, földrajz és történelem tantárgy anyagából összeállított feladatokból állt, ezentúl, ha elfogadják a szakértők javaslatát, a diákok ezek közül választhatnak egy tantárgyat, és ebből kapják majd a kérdéseket.

Az ötödiktől nyolcadik osztályosok szabadaktivitásainak programjába is bekerültek új tételek, például a filozófia a gyermekek számára.
Bizonyos tantárgyak tanítása esetében az idei tanévtől kilátásba helyezték a kisebb osztályok összevonását is.
Jó hír, hogy az osztálykirándulások is engedélyezettek lesznek.

 

Forrás: 021 hírportál

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..