home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Haláltánc a Tiszán
2015.06.11.
LXX. évf. 23. szám
Haláltánc a Tiszán

2015. június 10-én, 19 óra körül megjelentek a tiszavirág első példányai Magyarkanizsánál. A tömegesebb rajzás június 13-ától várható a Tiszán.

A rendkívüli természeti jelenség a Tiszavirág ösvényről és a magyarkanizsai strandról is figyelemmel kísérhető, de lehetőség lesz sétahajózásra is. Indulás a strand nagymólójától mindennap a következő időpontokban: 17.30, 18.30, 19.30 és 20.30. A fő virágzás alatt (várhatóan vasárnap estefelé) a magyarkanizsai strand nagymólóján a Juhász Zenekar gondoskodik majd az alkalomhoz illő zenéről, a Tiszavirág ösvény város felé eső részén pedig — szintén a fő virágzás idején — gyermekprogramok várják a családokat.


„Szél s rend csoda-műve ez a
hajnali béke, —
kivár a halász is, edzett lelke
ismeri a magányt s a fogas
útját ott lenn, —
ezer éve figyeli már ezt a
máglya-csodát, s a magányt, —
s a kérész-lét, mint
tükör, rögzíti a tájba képét,
nem keres társat.”

(Részlet Koncz István Kanizsai tájkép című verséből)


A nyitókép Szabó Attila tavalyi felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..