home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Halálra kínoztak Battonyán egy 25 éves nőt
KISIMRE Ferenc
2011.11.23.
LXVI. évf. 47. szám

Ilyen brutális esetet még nem jegyeztek a magyarországi kriminalisztika történetében - állítják azok a szakemberek, akik a különféle gyilkosságok felderítésén dolgoznak. Ez a közelmúltban kiderült battonyai eset őket is sokkolta: brutális kínzás áldozatául esett egy szegedi lány, akit állítólagos &#...

Ilyen brutális esetet még nem jegyeztek a magyarországi kriminalisztika történetében - állítják azok a szakemberek, akik a különféle gyilkosságok felderítésén dolgoznak. Ez a közelmúltban kiderült battonyai eset őket is sokkolta: brutális kínzás áldozatául esett egy szegedi lány, akit állítólagos ''barátja”, annak élettársa és egy, a házban lakó férfi folyamatosan és változatos módszerekkel gyötört - míg bele nem halt!
Nehéz jelzőket találni arra a brutális tettre, amelyre az idén októberben derült fény a Szegedhez alig 50 kilométerre, ám már nem Csongrád, hanem Békés megyében lévő városkában. A település szélén álló romos házban találtak rá B. Réka megcsonkított holttestére, amelyről kiderült, hogy nem is mostanában ásták el gyilkosai, hanem körülbelül két évvel ezelőtt! Hogy eddig miért fedte homály a titokzatos estet, azt talán sohasem tudjuk majd meg, egyvalami azonban már most is kézenfekvő: a fiatal nőt, aki 2006-ban saját szándékából(!) költözött Szegedről Battonyára, éveken át a legszörnyűbb módon megalázták és válogatott kínzásoknak vetették alá. M. Zoltán 35 éves férfi volt Réka állítólagos élettársa, de velük lakott a 33 éves S. Zoltán és hasonló korú élettársa, S. Adrien is, valamint Adrien kiskorú lánya is. A nyomozás jelenlegi állása szerint a két férfi és a velük élő nő felváltva kínozta az áldozatot: izomstimulálóval áramot vezettek bele, kitépték a fogait, égő cigarettát nyomtak el az arcán, harapófogóval csipkedték a testét és naponta többször is megverték. Gyakorlatilag cselédsorsban tartották, ő végzett mindent a háztartásban, ezért fizetséget nem, bántást azonban annál többet kapott. Mint kiderült, a díszes társaság esténként alkoholos állapotban kártyázott, a nyertes pedig abban a kegyben részesült, hogy eldönthette, miként fogják azon az estén a szerencsétlen Rékát kínozni. A többiek pedig részt vettek a szeánszban, és kéjelegve szemlélték az eseményeket. A nyomozók egész arzenálra való inkvizíciós eszközt találtak a házban, amelyek alátámasztják a kínzást, a bántalmazást. Találtak elektromos sokkolókat, fogókat, szúró-vágó szerszámokat is.
Van egy már napfényre került érdekes mozzanata ennek a történetnek. Tudniillik Rékát gyakran látták a helybéliek, amint iskolába kíséri Cintiát, s azt is, amint a gyógyszertárba megy a patikaszereket kiváltani. Soha nem látták azonban senkivel beszélgetni, ha szóltak is hozzá, gyorsan odébbállt. Azt látták rajta, hogy sovány, alig vonszolja magát (egy rúgástól eltört a lába!), az arcán is látták a sebeket, de nem tudták, mitől származnak. A szomszédok semmi gyanúsat sem láttak, nem hallották a kínzások idején hallatszó szörnyű sikoltásokat, jajveszékeléseket. Legalábbis ezt mondják. Kínzói egyébként, amikor már látták a fiatal nőn, hogy jártányi ereje is alig van (tudniillik éheztették is), megkötözték, és nem engedték többé az utcára. Amikor pedig halálra kínozták, előbb testét megcsonkították, majd az épület alatt elásták.
Hogy ez pontosan mikor volt és milyen körülmények között, arra a most zajló bűnügyi szakértői vizsgálatok befejeztével kapunk majd választ. Arra viszont már kaphattunk feleletet, hogy miként pattant ki az ügy és kinek köszönhető a szadista bűnözők elfogása. A kiskorú Cintia, S. Adrien lánya, aki végig velük lakott a battonyai házban, már hosszabb ideje kérlelte az anyját, hogy tegyen feljelentést a szerencsétlen áldozat gyilkosai ellen. A nő hosszas rábeszélés után ezt meg is tette, de az egészet megpróbálta M. Zoltán nyakába varrni. Nem sikerült, így az ő kezén is kattant a bilincs.
Az esetet vizsgáló bűnügyesek elmeszakértői véleményt kértek a három elkövetőről. Valószínűleg ennek birtokában kezdődhet majd a vádirat összeállítása, később az ügy tárgyalása is. Több kriminálpszichológus szerint a battonyai bűncselekményt szadista emberek követték el, olyanok, akiknek nem volt, nincs és a várható ítélet után sem lesz bűntudatuk! S hogy fiatal nő miért nem próbált meg elszökni fogva tartói és kínzói elől? A szakemberek szerint úgynevezett Stockholm-szindrómában szenvedett, azaz: elkezdett vonzódni, majd kötődni azokhoz, akik bántalmazták.
Mindenestre nehéz lesz a közvéleménynek ''napirendre térnie” a brutális eset után, és legyen bármilyen ítélet a szadista gyilkosoknak, az sem könnyíti meg a jóérzésű emberek lelkét. Ilyen szörnyűségről ugyanis az elmúlt időszakban soha nem szereztek tudomást, pedig sok minden történt ezen az Alföldön az utóbbi időben. Elég, ha a lapunkban is taglalt locsolós gyilkos esetét említjük, amikor egy 15 éves roma fiú megerőszakolt, benzinnel leöntött, majd felgyújtott egy 18 éves szövőnőt Makó határában.
A battonyai rémségek háza üresen áll. A helyiek időnként egy-egy szál virágot, néhány mécsest helyeznek a kitört ablakkeret helyére, így emlékeznek a B. Rékára, akit élete virágjában ölt meg a bűn...
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..