home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Hajfestés, alias élet?
ORAVEC Rita
2011.02.23.
LXVI. évf. 8. szám

Lehet, furcsának tűnik, hogy párhuzamot vonok a hajfestés és az élet között, de higgyétek el, sok köztük a hasonlóság.Szürke, seszínű eredeti hajam van, ezért 15 éves korom óta festem. Hol szőkére, hol barnára. Nem tudom eldönteni, hogy melyik szín áll jobban. Viszont arra rájöttem, hogy amikor vált...

Lehet, furcsának tűnik, hogy párhuzamot vonok a hajfestés és az élet között, de higgyétek el, sok köztük a hasonlóság.
Szürke, seszínű eredeti hajam van, ezért 15 éves korom óta festem. Hol szőkére, hol barnára. Nem tudom eldönteni, hogy melyik szín áll jobban. Viszont arra rájöttem, hogy amikor változtatok, sosem tetszik az eredmény. Nemegyszer előfordult már velem, hogy festés után legszívesebben zokogva rohantam volna be a szobámba, és azt kívántam, bár ne festettem volna be! Egy idő után aztán megszokom a színt, és meg is tetszik. Aztán sajnos ezt is megunom, és újat akarok. Így belekerülök egy ördögi körbe. Persze ritkán előfordul az is, hogy mindjárt megtetszik az új hajszín. Akkor nagy szerencsém van!
Így valahogy van az életben is. Van egy pasid, akiről azt hiszed, hogy tökéletes, de egy idő után megunod, és továbbállsz, annak reményében, hogy vannak még nála is tökéletesebb partnerek. Aztán már bánod is, hogy szakítottál, hisz olyan jó volt vele! De ekkor találsz egy szebb fiút, akiről nem akarsz lemondani. Aztán... åt is megunod. Persze meg kell említenem azon keveseket is, akik elégedettek a párjukkal, és semmi pénzért nem változtatnának. Bár ők lennének a példaképeink!
Mi is a lényeg? Mi nők (és nemcsak nők) mindig a jobbat keressük, a tökéletesebbet, és sohasem értékeljük azt, ami éppen van. Gyakran megesik, hogy elégedetlenek vagyunk, hogy a jobbat keressük, és sajnos észre sem vesszük, hogy ott van az orrunk előtt, csak ki kell nyújtanunk a karunkat azért, akire várunk, aki maga a tökély.
A következő vicces történet is erről szól. Helyszíne a férjáruház. Ebben az áruházban a nők kedvükre való férjet vásárolhatnak. Az épület ötemeletes, és minél feljebb mész, annál jobb férjet találsz. De az a szabály, hogy ha felmentél az egyik szintre, onnan nem mehetsz vissza az előbbire. Vagy megveszed ott a férfit, vagy eggyel feljebb emeletre mész. Visszaút nincs.
Két barátnő elhatározta, hogy ebben az áruházban keres férjet. Az első emelet felirata ezt hirdette: munka- és gyermekszerető férfiak.
- Hát rosszabb lenne, ha munkakerülők lennének, és nem szeretnék a gyerekeket, de...
- Kíváncsi vagyok, mi lehet a következő emeleten - szólt az egyik, és a barátnők feljebb mentek.
A második emeleten az alábbi felirat volt olvasható: nagy jövedelmű, jó modorú, munka- és gyermekszerető férfiak.
- Látod ezt? - kérdezte az egyik lány.
- Kíváncsi vagyok, milyenek lehetnek a következő emeleten - így a másik, és gyorsan felmentek a harmadik emeletre.
A harmadik emeleten ezt hirdették: nagy jövedelmű, jó modorú, munka- és gyermekszerető férfiak, és szívesen segítenek a házimunkában.
- Remek! - mondta az egyik lány -, ez nagyon csábító, de kíváncsi vagyok, milyen férfiak lehetnek a negyedik emeleten.
És ismét elhatározták, hogy feljebb mennek. Vágytól égve olvasták a következő feliratot: nagy jövedelmű, jó modorú, munka- és gyermekszerető férfiak, és nagyon jók az ágyban.
- Istenem, vajon mi vár ránk az ötödik emeleten? - tanakodtak, és habozás nélkül feljebb mentek.
Az üres emeleten a következő feliratot olvashatták: Ez az emelet azt bizonyítja, hogy lehetetlen kielégíteni a nők vágyait. Irány a kijárat felé, és jó napot kívánunk!
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..