home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ha összejövünk, az a kezdet, ha összefogunk, az a siker
Zséli Ágnes
2021.07.27.
LXXVI. évf. 29. szám
Ha összejövünk, az a kezdet, ha összefogunk, az a siker

Munkaakciót szerveztek a törökbecsei Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az önkéntes takarítást, melyet a Teleház Polgárok Egyesülete, valamint a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezete hozott tető alá, a bánáti falu ifjai vállalták. A megmozdulásban huszonöt fiatal vett részt.

Egyébként a Tisza menti település egyetlen magyar egyesületének székháza a néptáncosok, a népi hagyományápolók és az aranykorúakat felölelő Bokréta kézimunkacsoport mellett otthont ad a Teleház Polgárok Egyesületének és a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezetének is. A Teleház tanfolyamokat, műhelymunkákat szervez, szavaló- és színjátszó csoportot működtet, míg a rákóczis fiatalok alkalmi műsorok, megemlékezések, közösségépítő aktivitások szervezői és résztvevői. Éppen ezért fogtak össze, hogy a jövőben szebb és tisztább környezetben dolgozhassanak, társaloghassanak. Voltak, akik söprögettek, pókhálóztak, padlót töröltek fel, mások jó zene mellett ablakot tisztítottak, de akadtak olyanok is, akik éppen az épület körüli füvet nyírták. Emellett, mint azt a jelenlévők elmondták, példát is szeretnének mutatni.

— Mivel a védőoltások igazolásának hiánya miatt a gyerekekkel az idén nem tudtak eljutni a Rákóczi Szövetség által szervezett különféle csapatépítő kirándulásokra, munkaakciót szerveztek, ami a tiszta környezet jelentősége mellett a közösség, az együttlét fontosságára irányítja a figyelmet — jegyezte meg Báló Bordás Gizella, a Teleház vezetője, a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezetének elnöke. — A Rákóczi Szövetség helyi szervezete tíz új taggal bővült, ebből is látszik, hogy a fiatalok nagy érdeklődéssel csatlakoznak hozzánk. A gyerekeket a húsz éve sikerrel működő Teleház ölelte fel, a Rákóczi helyi szervezetét is a Teleház által alapítottuk meg. Ezt fontos megemlíteni, mivel településünk középiskolájában nincs magyar nyelvű tanítás, így közvetlen módon a pályázatokat sem kaphatjuk meg, azokhoz is a Teleház által jutunk hozzá. Tervünk még az is, hogy informatikai képzést szervezünk, melyet reményeink szerint hamarosan meg is valósítunk.

Báló Bordás Gizella a férje, Báló Tibor hirtelen halála után, tavaly ősszel vállalta az aktivitások vezetését.

— A gyerekek kértek meg arra, hogy ne hagyjuk abba a munkát, amit el is vállaltam, hiszen szemtanúja voltam annak, hogy a férjem, akit a fiatalok tanár úrnak szólítottak, mily sikerrel toborozza össze mind az általános, mind a középiskolás tanulókat. Ezt mindenképp tovább kell folytatni, őrizve így az ő földi létének sikeres tevékenységét, értékes munkáját.

Egyedül a legnagyobb erő sem tehet mindent, mondhatnám, nem tehet sokat: egyesített erőknek pedig a lehetetlennek látszó is gyakran lehetséges.

(Kölcsey Ferenc)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..