home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ha már megszólíttattam...
KUCSERA Géza
2005.04.20.
LX. évf. 16. szám

válaszolok Bóni László múlt heti levelére és kérdéseire. Mindamellett, hogy a téma, amely körül a vita kialakult, mára már mindenki előtt világos. Maga a tény, hogy a kapzsiságot bocsánatos bűnnek tartom, még nem jelenti azt, hogy Istennek képzelem magam, sőt még a legokosabbnak sem. Egyszerűen a mu...

válaszolok Bóni László múlt heti levelére és kérdéseire. Mindamellett, hogy a téma, amely körül a vita kialakult, mára már mindenki előtt világos. Maga a tény, hogy a kapzsiságot bocsánatos bűnnek tartom, még nem jelenti azt, hogy Istennek képzelem magam, sőt még a legokosabbnak sem. Egyszerűen a munkám végzése során a város, a város polgárainak érdekét tartom szem előtt, hiszen ez a feladatom. Az is természetes, hogy ha az egyéni érdeket valaki a közösség érdeke fölé kívánja helyezi, akkor az ellen megpróbálok tenni. Rövid jegyzetem pedig, amelyben B. L. felismerte magát (vajon miért is?), valóban olyan célzattal íródott, hogy informáljam az olvasót a tényekről.
Nem lep meg, hogy B. L. érvek helyett - melyekkel, ha igaza volna, bizonyítani tudná álláspontját - személyeskedni, sőt sértegetni próbál. Név szerint sértően minősít, de én ezt is megbocsátom neki (csak egyszerűen emberként, nem pedig istenként), hiszen más érvei nincsenek. Válaszokat vár kérdéseire, amelyekre a képviselő-testület ülésén már egyenként válaszoltam, és a tanácsnokok zöme azokat meg is értette, de hát kivételek mindig vannak. Talán én is megkérdezhetném, hogy honnan a jog tőkeemelést kérni egy olyan aláírt szerződés alapján, melyben világosan le van írva, hogy a telekhasználat a Magnotron vállalat földterületén a Vámszabad Övezet számára teljesen ingyenes...
Azt, hogy a többpártrendszerben annak a pártnak a stratégiája mentén dolgozom, amelyiknek a tagja vagyok, amely párt polgármesternek jelölt, és amelynek színeiben megnyertem az első közvetlen polgármester-választást, természetesnek és becsületesnek tartom. Emellett pedig kimondottan büszke vagyok arra, hogy az elmúlt 20-30 évben nem a saját gyarapodásom volt az elsődleges célom. Igyekeztem úgy dolgozni, hogy abból a köznek is, és elsősorban a köznek legyen haszna. A nyilvános levelezőtársam ellenpéldája pedig teljesen kézzelfogható. Mindemellett küldetésemnek tekintem a pártom célkitűzéseinek vállalását is: a vajdasági magyarok érdekképviseletét és érdekérvényesítését, amire a Belgrád-központú pártok nem adnak lehetőséget.
Nem tudom, a kedves olvasót mennyire érdekli ez az egész ügy, és főleg egyesek vagyonszerzési törekvései... Egyben viszont biztos vagyok: tetteimet tiszta lelkiismerettel vállalom, ezt a vitát pedig lezártnak tekintem.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..