home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ha azt mondom, édesanyám…
(-cis)
2015.06.01.
LXX. évf. 21. szám
Ha azt mondom, édesanyám…

Anyák napi pályázatunk eredményhirdetésére minden bizonnyal sokan izgatottan vártatok. Örömmel jelenthetjük: elérkezett a pillanat, hogy kiderüljön, kik lettek a legügyesebb tollforgatók.

Ám hogy még egy kicsit fokozzuk az izgalmakat, előbb bírálóbizottságunk — Kolozsi Judit nyugalmazott magyartanár, Csík Mónika költő és Jenei D. Tamara lektor — munkáitokról alkotott véleményét tolmácsoljuk.

Mindhárman egyetértettek: alkotásaitok igazi értékét az adja, hogy az érzéseitekről írtatok. Remekül használtátok a különféle stíluseszközöket, és többen éltetek a műfajbéli kikacsintás lehetőségével is. Néhány munkában esszéisztikus jegyeket fedeztek fel, és mint mondták: ez már a felnőttes gondolkodás lenyomata. Írásaitok előnyére vált, hogy személyes érzéseket fogalmaztatok meg az anyaélmény kapcsán, üde színfoltként pedig tájszavakat is használtatok. Volt közöttetek olyan, aki komolyabban közelítette meg a témát, és volt, aki a humor eszközét alkalmazva kacagtatta meg zsűritagjainkat. Örömmel tapasztalták, hogy nem vagytok híján az önkritikának sem, és belátjátok, hogy nem mindig viselkedtek a legpéldásabban. 

Bírálóbizottságunk pedagógusaitok munkáját is kiemelte. Minőségi alkotásaitokhoz ugyanis nagymértékben hozzájárult, hogy tanítóitok, tanáraitok irányvonalat adtak, mely mentén gondolkodhattatok a témáról. És persze nem feledték el megdicsérni azokat sem, akik tanáruk tudta nélkül, magánszorgalomból ragadtak tollat. 

Az elbírálás legfőbb szempontja között a papírra vetett gondolatok személyessége, mélysége szerepelt. A bizottság tagjai értékelték, hogy nem ragadtatok le a külsőségek leírásánál, hogy anyukátokban nem csupán a háziasszonyt látjátok, hanem a hozzá fűződő érzelmeitek révén kettőtök kapcsolatába is bepillantást engedtetek, valamint örömmel állapították meg, hogy sok közöttetek a tehetséges kis írópalánta.

Döntésük a fentiek alapján született meg.

ALSÓSOK FOGALMAZÁSÍRÓ KATEGÓRIÁJA:

1. Csúri Lilla (Ada, Cseh Károly Á. I.),

2. Nagy Violetta (Csantavér, Hunyadi János Á. I.) és Nagygyörgy Zsóka (Királyhalom, Petőfi Sándor Á. I.),

3. Kéri Sándor Botond (Szabadka, J. J. Zmaj Á. I.).

ALSÓSOK VERSÍRÓ KATEGÓRIÁJA:

1. Ollai Ákos (Zenta, Emlékiskola),

2. Pásztor Csongor (Zenta, Emlékiskola) és Ladócki Ádám (Zenta, Emlékiskola),

3. Németh Nóra (Csantavér, Hunyadi János Á. I.) és Köteles Éva (Szabadka, J. J. Zmaj Á. I.).

FELSŐSÖK FOGALMAZÁSÍRÓ KATEGÓRIÁJA:

1. Dudás Kata (Topolya, Csáki Lajos Á. I.),

2. Varga Nikoletta (Királyhalom, Petőfi Sándor Á. I.) és Kertész Zsuzsanna (Felsőhegy, Csokonai Vitéz Mihály Á. I.),

3. Bosznai Lilianna (Palics, Miroslav Antić Á. I.) és Boconádi Arnold (Tornyos, a zentai Stevan Sremac Á. I. Tömörkény István Kihelyezett Tagozata).

FELSŐSÖK VERSÍRÓ KATEGÓRIÁJA:

1. Fehér Noémi (Szabadka, J. J. Zmaj Á. I.),

2. Vaszlavik István (Bajsa, Testvériség—Egység Á. I.),

3. Bába Anita (Magyarcsernye, Petőfi Sándor Á. I.).

Gratulálunk nektek! Az ajándék átvételének módjáról értesítünk benneteket.

Végezetül szeretnénk megköszönni mindannyiótok részvételét, hogy megosztottátok velünk az édesanyátokkal kapcsolatos legszebb gondolataitokat, és reméljük, a következő pályázatunkon is „találkozunk”...

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..