home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Győztünk!
VaMaDiSz sajtóosztály
2019.03.13.
LXXIV. évf. 11. szám
Győztünk!

Sóti Attilának, a VaMaDiSz elnökének közleménye

A hír igaz: jogerős ítélet született a VaMaDiSz-Jogtudományi Kar közötti új bírósági perben, amelyet 2018 júniusában indítottuk amiatt, mert a Kar a felvételi vizsga alkalmával szerb nyelvtudás-ellenőrzésre kötelezte a magyar diákokat, akiknek a törvényes jogaikkal és az előző per jogerős ítéletével összhangban magyar nyelvű felvételi vizsgát kellett biztosítani.

A jogerős ítélet kimondja, hogy nemzeti alapú diszkrimináció történt (ismét). Az ítélet megtiltja, hogy a jövőben erre újra sor kerüljön.

Dicséretet érdelem az igazságszolgáltatás amiatt is, hogy mindössze 9 hónap alatt eljutott ez az ügy a jogerős ítéletig.

Bízok benne, hogy végre nem marad következmények nélkül az, hogy már másodszor is bebizonyításra került, hogy egy felsőoktatási intézmény nemzeti alapú diszkriminációt követett el a fiataljaink ellen.

Köszönöm szépen a Magyar Nemzeti Tanács vezetőségének és minden partnerünknek az együttműködést és támogatást!

Sóti Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..