home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Gyermekek a közlekedésben
(Tha)
2015.10.02.
LXX. évf. 39. szám

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvény előírja, hogy minden iskolának ki kell dolgoznia egy projektumot, mely a gyermekek közlekedésbiztonságával foglalkozik. Mivel Zentán nincsenek ilyen tervezetek, nemrégiben a helyi autóklub négy iskolában műhelymunkával egybekötött előadás-sorozatot szervezett.

A szerb és a magyar nyelven folyó oktatásba a November 11. Általános Iskola, a Thurzó Lajos Általános Iskola, az Emlékiskola és a Zentai Gimnázium 1600 tanulója kapcsolódott be.

A 900 000 dinár értékű programot Szerbia Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériuma, valamint Zenta Község Önkormányzata támogatta.

A téma kapcsán megtartott sajtótájékoztatón Jovan Radonjić, a klub titkára elmondta, a gyerekek rendkívül nagy érdeklődéssel fogadták az előadásokat, az önkormányzat részéről pedig Varga Viktor, a községi tanács tagja szolgált néhány adattal.
Zenta községben 2001 és 2013 között hét gyalogos, közöttük három gyermek vesztette életét. Ugyanebben az időszakban szintén hét kerékpáros lett közúti baleset áldozata, viszont 10 és 21 között van azoknak a bicikliseknek a száma, akik évente megsérülnek. A vizsgált periódusban a közlekedésben részt vevő 42 gyermek sérült meg. A 15—30 éves korosztály tagjai közül közlekedési balesetben 234-en szenvedtek el különféle sérüléseket, 11-en pedig meghaltak.

A közlekedésbiztonságot erősíti még a kerékpárút kiépítése és a köztéri kamerák elhelyezése, melyre az önkormányzat szintén megkülönböztetett figyelmet fordít.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..