home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Gyerekkora óta rajong a Deltáért a műsor új házigazdája
(MTVA)
2023.10.23.
LXXVIII. évf. 42. szám
Gyerekkora óta rajong a Deltáért a műsor új házigazdája

A legtöbbeknek a közmédia időjárás-jelentéseiből lehet ismerős Fejős Ádám. A meteorológus október 21-től a visszatérő Delta műsorvezetőjeként mutatkozik be. A premier előtt a Duna Család-barát című műsorának vendégeként mesélt a feladatról és a tudományos-ismeretterjesztő sorozathoz való személyes kötődéséről.

Fejős Ádám már gyerekkorában rajongója volt a Deltának: legnyűgözte a modern, jövőbe mutató formátum, éppen ezért fogadta nagy örömmel, hogy a televíziós legenda, Kudlik Júlia után ő vezetheti a 70-es évek legnépszerűbb tudományos műsorát.


Fotók: MTVA

„Tetszett a főcím, különösen a képsorok között feltűnő Concorde repülőgép. A zenei érdeklődésem már akkor is megvolt, megfogott az ikonikussá vált szignálja, a Song Of The Second Moon. Jótékony izgatottságot éreztem tőle, ami most is átjár, miközben a műsort készítjük” – kezdte a Család-barát vendégeként Fejős Ádám meteorológus, a megújult Delta házigazdája. A képernyős hozzátette, az 1964-ben kezdődött ismeretterjesztő műsort a 21. század tudományos és technológiai igényességével folytatják, hogy a következő generációnak is ugyanazt az élményt nyújthassa. Az adások futurisztikus vizuális megjelenítéséért 3D-grafikusok és VFX-szakemberek felelnek, és ha a számítógépes trükkökhöz nem is tud személyesen hozzáadni, a témaválasztásban maga is részt vesz. A Delta adásai egy-egy kulcsfogalomra épülnek: az első részben a „távolság” különböző értelmezésével ismerkedhetnek meg a Duna nézői.

„Nem sokat árulhatok el a folytatásról, de az egyik kedvenc epizódomban, a Késés című adásban olyan témákat mutatunk be, ami megmutatja, mekkora szerepe lehet az élet történéseiben az időzítésnek. Késni nem feltétlenül rossz dolog, mert akár egy tragédiát is megakadályozhat” – kecsegtette a nézőket Fejős Ádám, kiemelve, hogy az első, október 21-i részt is érdemes lesz megnézni: az alkotók száz év térbeli és időbeli távolságot küzdöttek le a technika segítségével, ezáltal megelevenedik, és dalra is fakad az egykori színészóriás, Jávor Pál.

Delta – új részek október 21-től szombatonként 16:30-kor a Dunán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..