home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Gyengélkedő Fidesz, erősödő Jobbik
(—)
2015.02.25.
LXX. évf. 8. szám
Gyengélkedő Fidesz, erősödő Jobbik

A legújabb közvélemény-kutatási adatok alapján az év eleje óta a Fidesznek ismét csökkent a szavazóbázisa. Míg januárban a választókorú népesség 23 százaléka támogatta a kormánypártot, február elején 21 százalék. Ráadásul a veszprémi időközi választás következtében a párt a kétharmados parlamenti többségét is elveszítette.

A Jobbik viszont még sohasem volt ennyire erős. A radikális nemzeti párt népszerűsége 14-ről 16 százalékra emelkedett. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy körülbelül 1,3 millió választópolgár támogatja a Jobbikot. A pártrangsor harmadik helyét továbbra is a szocialisták foglalják el. Az MSZP-nek 11 százalékos támogatottsága van. A Demokratikus Koalíció februárban 4 százaléknyi választót vonzott. Az LMP továbbra is maradt a 3 százalékon. Az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért (PM) pedig, akárcsak a múlt hónapban, 1-1 százalékos. A két kis párt tábora körülbelül 100-100 000-esre tehető.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..