home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Gyászban egész Szerbia
2023.05.04.
LXXVIII. évf. 18. szám
Gyászban egész Szerbia

A szerdai iskolai lövöldözés után az emberek leróják kegyeletüket az oktatási intézménynél, gyertyákat gyújtottak és virágokat helyeztek el. Mindenkit mélységesen megdöbbentett a szörnyűség, a polgárok részvétet nyilvánítanak az áldozatok családjának, és támogatásukról biztosítják azokat, akiknek a gyermekei a lövöldözés részesei voltak.

A belgrádi Virág téren, valamint az ország több városában is megemlékezéseket tartottak.

Mint ismeretes nyolc tanuló és az iskola biztonsági őre a tragédia halálos áldozata. A kiskorú támadót és szüleit előállították.

A négy sebesültből hárman, két diák és egy tanárnő, akiket a Sürgősségi Központban kezelnek, jól vannak. A negyedik sérültről a Szerbiai Klinikai Központ igazgatója elmondta, súlyos sérülésekkel érkezett, átlőtték a mellkasát, a nyakát és a gerincét, két műtétet hajtottak végre rajta. Jobban van és ébren, de kritikus az állapota. A gyermekklinikán – ahová két fiút szállítottak a lőtt sebekkel a lábukon – közölték, hogy az állapotuk stabil, míg a kislány, akit fejsérülésekkel sürgősen megműtöttek, életveszélyes állapotban van.

A belügyminisztérium felhívja a fegyvertulajdonosok figyelmét, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint a lőfegyvereket széfben vagy fegyverszekrényben bezárva kell tárolni, hogy ne kerülhessen illetéktelenek, különösen gyerekek kezébe. Azt is ellenőrizni kell, hogy töltetlenül tartják-e fegyvereiket, vagyis külön a lőszertől, valamint, figyelni kell arra, hogy mások ne juthassanak hozzá a kulcshoz vagy a kódhoz.

Az elkövetkező időszakban a belügyminisztérium tagjai a fegyvertulajdonosokat bejelentett lakcímükön keresik majd fel, hogy leellenőrizzék, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően tartják-e fegyvereiket. Amennyiben kiderül, hogy nem, akkor elkobozzák azokat, és megindítják a szabálysértési eljárást.

Forrás: Szerbiai RTV, Közlemény, Pannon RTV

Fotó: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..