home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Gyalogtúrát szerveznek Horgos környékén
Hét Nap
2022.03.09.
LXXVII. évf. 10. szám
Gyalogtúrát szerveznek Horgos környékén

Szombaton szervezi meg a III. Bácskai Hazajáró Túrát Bácska északkeleti részén, Horgos környékén a Hazajáró Honismereti és Turistaegylet.

A résztvevők megismerkedhetnek a szorgalmas horgosi emberek múltjával, jelenével, valamint történelmi emlékeket tekinthetnek meg, barangolhatnak zsíros bácskai földeken, ahol az egykori titói határ menti bunkerrendszer egyik parancsnoki állását is érintik a Holt-Tisza partján. A gyalogtúra vezetett lesz, így a résztvevők útközben információkat kapnak a látnivalókról, illetve a helyi érdekességekről. A táv hossza 18 kilométer, a menetidő hozzávetőlegesen 6-7 óra, ez idő alatt mintegy 21 méter lesz a szintemelkedés. Gyülekező szombaton reggel 8 órakor a horgosi Nepomuki Szent János katolikus templom előtti parkolóban, ahol lesz parkolási lehetőség.

A túra során végig autós biztosítás lesz, emellett almáról, csokiról, teáról, vízről, zsíros kenyérről hagymával és piros paprikával, valamint pálinkáról is gondoskodnak a résztvevők számára a megálló-pihenő helyeken. A túra előzetes regisztrációhoz van kötve. A nevezési díj 300 dinár vagy 3 euró vagy 1000 forint, melyet a helyszínen lehet majd adományként befizetni. A nevezési díj tartalmazza a túra alatti ellátást, kitűzőt, illetve oklevelet a sikeres teljesítőknek. A túra után vacsorára is van lehetőség féláron a 30 km-re lévő Tóthfaluban, a helyi diákotthon éttermében, 18 órakor, majd 19 órakor kultúrműsor kezdődik a Turul csárdában, ezt kötetlen barátkozás követi. A túra regisztrációhoz van kötve, melyet akár reggel a gyülekező helyszínén is meg lehet tenni, vagy elektronikusan a pancelpanzio@gmail.com címen.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..