home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Grandiózus gerendaház Oroszországban
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2021.09.22.
LXXVI. évf. 37. szám
Grandiózus gerendaház Oroszországban

Az ezúttal bemutatandó pazar otthont finn technológiával építették, és lenyűgöző részletgazdagságról tanúskodik.

A ház szerkezete ragasztott fagerendákból épült Oroszországban, a Karéliai-szorosban. Látványos táj tárul elénk, ha kinézünk az ablakon, hiszen egy festői fenyves közepén áll a ház, mely ráadásul egy csodálatos tóra néz.

A nappaliban dupla magasságban kialakított ablakok szinte folytatásai a kinti természetnek, majdhogynem összemosódik a rendkívüli látvány.

Az első és a második emeletet egy lenyűgöző, fából készített, ívelt lépcső látványos alakzata köti össze. A tágas nappali — mely dupla magasságú —uralja a teret, s a fából készült lépcső légies üvegkorlátot kapott, nem elzárva a kilátást sem. A hatalmas, magas tér annak ellenére, hogy mennyezete, fala és a padló is fából készült, nem zsúfolt és nehéz, inkább levegős, légies.

A nagy terű nappali a földszinten található, része a médiafal, melyet egy rövid közfalba rejtettek. A mennyezetet néhány gerenda szeli át, de ez is inkább előnyére vált a háznak. Az íves lépcső szinte körbeöleli az üvegajtós kandallót, melynek kéménye a felső szinten folytatódik, és a magas tetőszerkezeten át vezet ki a szabadba.

Ezen a szinten a többi terület összefüggő ugyan, mégis jól tagolt, különálló. Idetartozik az előbb említett kandallós pihenősarok a grandiózus nappalival, mely nem csak a szűk családnak elegendő, hiszen tágassága miatt akár nagyobb társaság fogadására is alkalmas. Valamint idetartozik még a minden igényt kielégítő konyha és a vele egy vonalban lévő étkező is.

A konyha mindennel fel van szerelve. Nagy teljesítményű gőzelszívó gondoskodik arról, hogy a főzés közben keletkező pára ne a lakásba szűrődjön, hanem azonnal eltávozzon onnan. A ház ezen részén is hatalmas ablakok felelnek a természetes fény beáramlásáért, és a mennyezeten lévő spotlámpák is remekül megállják helyüket helyi megvilágításként. A konyha fala, mennyezete is fából készült, remekül keretbe foglalva a gipszkarton álmennyezetbe rejtett világítást és a modern, homokszínű frontokkal felszerelt konyhabútort is.

A légies üvegkorlátú lépcső a második emeletre vezet, itt a galériára érkezünk, ahol kétfelé nyílik a tér, két privát részre.

Ezeken a területeken a belsőépítészek a provence stílus jellemzőit alkották meg, meghitten, csendesen. A világos árnyalatokat leheletnyi mintákkal kombinálták. Találhatunk itt hangulatos pihenőhelyeket, kényelmes ülősarkokat, hatalmas könyvespolcokat, ám a gazdag csillár térbe lógatott látványa is kellemes a szemnek a felső szint majdnem minden helyiségében. Az apró virágmintás tapéta halvány színe, a függönyök könnyedsége, a szőnyegek puhasága meleg hangulatot kölcsönöz az intim tereknek. A hálószobákban is gyönyörködhetünk a kandalló nyújtotta tűz látványában.

Az első szintet kibővítették egy grillezőkandallós verandával, mely a konyha-étkező kettőséből közelíthető meg. Ez a tér is szinte összeolvad a ház többi részével, viszont más szemszögből nézve a kint lévő környezettel van szimbiózisban, az őt körülvevő üvegezésnek köszönhetően.

A tervezés során láthatóan figyelembe vették az ott lakók igényeit, hiszen a modern vonalat éppúgy megtalálhatjuk a belső berendezésben, mint a klasszikus stílust. Igazán remekül ötvözték őket, mégpedig úgy, hogy egyik sincs túlsúlyban, és a végeredmény egy igazán idillikus, nyugodt otthon lett.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..