home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Gion Nándor olvasási verseny 2024.
2024.01.19.
LXXIX. évf. 3. szám
Gion Nándor olvasási verseny 2024.

Középiskolás diákok számára

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete az idei évben is meghirdeti a Gion Nándor olvasási versenyt a középiskolás diákok számára.

A verseny célja: a tanulók olvasásra való ösztönzése és megszerettetése, valamint a diákok szövegértő olvasásának a fejlesztése.

A verseny közösségépítő szereppel rendelkezik, mivel a diákok nem egyénileg, hanem csapatként dolgoznak együtt a közös cél érdekében. A verseny célja továbbá sikerélményt nyújtani azon diákok számára, akik szeretik az irodalmat, és szeretnek olvasni.

A verseny menete: A versenyre a jelentkezők 3 fős csapatokat alkotnak. A csapat tagjai osszák be, hogy ki melyik könyvet olvassa el a versenyig. Egy-egy tanulónak legkevesebb két művet kell elolvasnia, de természetesen minél többet olvas el, annál sikeresebb lesz a verseny kimenetele.  A döntőben a csapat az 5 irodalmi műből kapja a teszteket és feladatlapokat, amelyet kihúznak a sorsoláskor. 2 tesztet és 3 feladatlapot töltenek ki a megadott könyvekből. A csapatok egyforma kérdéseket tartalmazó feladatlapon dolgoznak, és a versenyzők egy-egy csapaton belül közösen oldják meg a feladatlapokat.

A verseny lebonyolításához szükséges a magyartanárok, könyvtárosok közreműködése is. A versenyzők hozzájuthatnak Vajdaságban minden könyvhöz.

Minden középiskola legfeljebb két csapatot indíthat. Amennyiben nagyobb az érdeklődés, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel!

A verseny 2024. március 9-én (szombaton) kerül megrendezésre Újvidéken az Apáczai Diákotthonban. (Cím: VMPE, Bogdan Šuput utca 16., Újvidék, 21000)

A legjobbak könyvjutalomban részesülnek, és jogot nyernek a Gion Nándor Irodalmi és Művészeti Élménytáborban való részvételre, amely a nyári szünidőben, 2024. júliusában Újvidéken kerül megszervezésre.

 

Az olvasandó művek listája

Elsősök és másodikosok csoportja:

1. Háy János: Mélygarázs

2. Lars Svisdal: Semmirekellők

3. Babits Mihály: Gólyakalifa

4. Wass Albert: Adjátok vissza a hegyeimet!

5. Dragomán György: A fehér király

 

Harmadikosok és negyedikesek csoportja:

1. George Orwell: Állatfarm

2. F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby

3. Harper Lee: Ne bántsátok a feketerigót!

4. Mészöly Ágnes: Szabadlábon

5. Darvasi László: Taligás

 

Jelentkezési határidő: 2024. március 1. (péntek)

Kérjük a jelentkezőket, hogy jelentkezéskor a csapattagok neveit, illetve tüntessék fel, melyik korcsoporthoz tartoznak! A jelentkezés során emellett adják meg a felkészítő tanár nevét és telefonszámát is!

A verseny időpontja: 2024. március 9. (szombat) Újvidék, Apáczai Diákotthon Fiúkollégium

Jelentkezés a következő e-mail címre várjuk: olvasasigionnandor@gmail.com

További a versennyel kapcsolatos információt a következő telefonszámon kaphatnak: 

Juhász Judit: +381 62 89 85 902

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..