home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Gazdagítsák Padé helytörténeti gyűjteményét!
2021.02.24.
LXXVI. évf. 8. szám
Gazdagítsák Padé helytörténeti gyűjteményét!

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör a korábbi gyűjtemény meglévő darabjaira alapozva kezdte meg újabb tárgyak felkutatását, és gyűjtést szervez helytörténeti témában.

Célunk, hogy településünk emlékeinek egy darabkáját megmentsük az utókor számára. Ezért kérünk mindenkit, aki hozzánk hasonlóan fontosnak tartja, támogassa ezt az értékmentő programot. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a helytörténeti gyűjteményünk a lakosság által adományozott, illetve tőlük kapott tárgyakból áll, így azt a helyi polgárok is magukénak érzik, és szívesen látogatják.

Keresünk olyan tárgyakat, melyek bemutatják a padéiak életét. Ezek lehetnek ruhaneműk, dísz- és használati tárgyak, dokumentumok, bútorok, szerszámok, írásos emlékek, hanganyagok, videók, újságcikkek, könyvek stb.

Ha a fentiekben felsoroltak közül bármelyikével rendelkezik, amelynek a helytörténeti gyűjteményben a helye, kérem, adományozza számunkra! Minden tárgyon feltüntetjük az adományozó nevét megköszönve az adományt.


A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör udvari színpada


Várunk:

- Régi szerszámokat (kévehányó villa, vályogverő, kovácsszerszámok, asztalos szerszámok stb.)

- Konyhai eszközöket (mozsár, cserépedények, kupujkák, fateknő stb.)

- Dokumentumokat (biblia, énekeskönyv, cselédkönyv, iskolai dokumentumokat, katonakönyveket stb.)

- Régi bútorokat, berendezési tárgyakat (parazsas vasaló, lóca, almárium, nyoszolya stb.)

- Régi kézimunkákat (hímzett, kötött, horgolt, varrt stb.)

Kérjük, járuljon hozzá Ön is, hogy gyermekeink, unokáink is megismerhessék gyökereiket, Padé hagyományait, településünk régi életét és mindennapjait!

Adományaikat a padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör székházába várjuk – olvasható az egyesület által kiadott közleményben.  

A padéi polgárok személyesen érdeklődhetnek Komáromi Róbertnél, Retek Lászlónál, Mészáros Gizellánál, Márki Ibolyánál, Hódi Olgánál és Komáromi Lászlónál, vagy a 062/8442094 számon, illetve a takatsrafael@gmail.com e-mail címen.

Forrás: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..