home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Gazdag programmal ünnepelt Szabadka
Tóth Imre
2016.09.11.
LXXI. évf. 36. szám
Gazdag programmal ünnepelt Szabadka

Az elmúlt hét a városnapi ünnepségsorozat jegyében telt. A központi, egyúttal a legünnepélyesebb esemény a városi képviselő-testület díszülése volt szeptember 1-jén.

Az ünnepi közgyűlés előtt Bogdan Laban polgármester és Bunford Tivadar, a vkt elnöke a városháza előtt felvonta Szabadka zászlaját. A díszülésen a tanácsnokokon kívül a testvér- és partnertelepülések küldöttségei, a történelmi egyházak, a politikai pártok, a nemzeti tanácsok, valamint a közintézmények képviselői is tiszteletüket tették. Köszöntőbeszédében a polgármester és a városi képviselő-testület elnöke egyaránt hangsúlyozta, hogy megválasztásuk óta nem sok idő telt el, de ahhoz elegendő, hogy meghatározzák az új városvezetés céljait.

— Szembe kell nézni a valósággal és változtatni a hozzáálláson, mert kizárólag a szakértelemmel elvégzett fáradságos munka hozhat jó eredményeket — mondta a polgármester. Bunford Tivadar hangsúlyozta, hogy Szabadka gazdag történelmi múltjának köszönhetően alakult ki a város mai arculata: Szabadka sokszínűsége a multietnikus, multikulturális és multikonfesszionális mivoltából ered. Erre pedig méltán vagyunk büszkék.

A város fejlesztésével kapcsolatban a polgármester és a vkt elnöke is fontosnak tartotta elmondani, hogy folytatni kell a megkezdett projektumokat, mint amilyen például a Népszínház, az Y elágazás vagy a Palicsi-tó rendezése, ezenkívül fejlesztésekre, munkahelyteremtésre is szükség van.

Az ülésen díszpolgári címet adományoztak Matija Bećković írónak. Živorad Đurić kriminalisztikai szakjogász, dr. Kata Dulić növényvédelmi szakmérnök és Bíró Lívia okleveles közgazdász Pro Urbe díjat kapott. Az ülést hazai és magyarországi operaénekesek és versmondók fellépése tette még ünnepélyesebbé, illetve az önkormányzat pazar svédasztallal, gazdag italkínálattal és egy, a város címerével ékesített tortával is igyekezett a vendégek kedvébe járni.

A közgyűlés befejeztével Bogdan Laban polgármester és helyettese Horváth Tímea, Bundord Tivadar és helyettese, Veljko Vojnić, továbbá Nebojša Daraboš, a Városi Tanács nemzetközi és regionális kapcsolatokért felelős tagja külön fogadást rendezett a testvér- és partnervárosok képviselői részére a városháza Kék termében, ahol az együttműködés elmélyítéséről tárgyaltak.

A városnapot — amint azt felvételeink is tanúsítják — a hagyományokhoz hűen az idén is gazdag programsorozat kísérte: koncertek, kiállítások, vetítések és más rendezvények, melyeknek több mint nyolcszáz részvevője volt.


Szalai Attila felvételei


Roncsák Alexander felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..