home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Gazdag hétvégi program Bajmokon
Balázs Szilvia
2021.06.24.
LXXVI. évf. 25. szám
Gazdag hétvégi program Bajmokon

A Dózsa-napok borkóstolással, előadásokkal, ünnepi műsorral és kiállítással, az LVIII. Néptáncszemle pedig a szokásos, színes etnokavalkáddal várja az érdeklődőket.

Bálint Lukács Mónika, a Dózsa György Magyar Művelődési Központ elnöke elmondta: a hosszú kényszerszünet után mindenki nagyon várja már a hasonló rendezvényeket. A programok már pénteken elkezdődnek.

— A bajmoki templom védőszentjei Szent Péter és Pál apostolok, emléknapjuk június 29-e, így ebből az alkalomból szervezzük meg a Dózsa-napokat is, június 25-én, 26-án és 27-én. Pénteken egy nagyszabású kiállítás megnyitójával indul a programsorozat, melyen a helyi kisebbségek mutatják be a kultúrájukra jellemző tárgyakat, a népviseleteiket. Ezt úgy képzeltük el, hogy négy tisztaszobát rendezünk be, melyekben az érdeklődők körbejárhatnak, átérezhetik a régi idők hangulatát. De lesz egy tárlata a most alakuló kézimunkacsoportunknak, és vendégkiállítóként a csantavéri kézimunkacsoportot is várjuk.

A program pénteken 18.30-kor indul, majd 19 órától a bajmoki Szent Trifun Borlovagrend tart előadást és borkóstolót. Szombaton 9 és 11 óra, illetve 15 és 17 óra között is megtekinthető lesz a már említett kiállítás, a rendezvénysorozat pedig vasárnap reggel 8.45-kor felvonulással folytatódik, a Dózsa György MMK-tól a templomig, ahol a vendégek részt vesznek az ünnepi szentmisén. 18 órakor kezdődik az ünnepi műsor a szakcsoportok fellépéseivel, 19 órától pedig vacsorával egybekötött táncmulatság kezdődik. A rendezvény három napja alatt kihelyeznek egy pénzgyűjtő dobozt is, a befolyt összeggel a gerinceredetű izomsorvadással küzdő, vajdasági kisfiú, az öt hónapos Boško Gugleta életmentő gyógyszerének megvásárlásához járulhatnak hozzá a résztvevők.

Emellett a Jedinstvo-Egység Művelődési Egyesület szervezésében tartják meg az LVIII. Néptáncszemlét, szombaton este 19 órától felvonulás lesz a falu központjában, majd 20 órától gálaest a Sportközpontban, rossz idő esetén pedig a Sportcsarnokban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..