home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Gasztrofesztivál a húsvét jegyében
Kartali Róbert
2022.04.07.
LXXVII. évf. 14. szám
Gasztrofesztivál a húsvét jegyében

Vasárnapig tart a Meet&Eat Gasztrofesztivál és Húsvéti Vásár Szabadka központjában.

Az Alföld — Mangalicatenyésztők Vajdasági Egyesülete szervezésében és a Nojcsek Hagyományőrző és Művészeti Egyesület társszervezésében megvalósuló rendezvény célja, hogy ezzel a színes kulturális forgataggal köszöntsék a tavaszt a város egyik legszebb terén, továbbá hogy élménygazdag programokat kínáljanak. A helyi, válogatott alapanyagokból készült, ízletes ételkülönlegességek, kézművesédességek, -italok mellett a hagyományos vásári konyha választéka is kiegészíti a rendezvényt, emellett a tradicionális és az újragondolt, modernebb formába öntött ipar- és népművészeti tárgyak is helyet kapnak a vásáron.

A legjobb tenyésztők és termékek, helyben készült finomságok és családi programok várnak minden érdeklődőt a főtéren. Mindeközben kézműves-foglalkozásokat is tartanak a gyerekeknek azzal a céllal, hogy megismerjék a népi hagyományokat, konyhánkat, és kedvet kapjanak ezek ápolásához, átörökítéséhez.

A rendezvény hivatalos megnyitója szerdán volt, csütörtökön sonkaválogatót tartanak, péntekre pedig a húsvét jegyében kézműves-foglalkozást harangoztak be a szervezők. Szintén pénteken várható a Szabadkai Fúvószenekar fellépése. Szombaton a helyi borászok mutatkoznak be, vasárnap pedig egész napos vásári kavalkád várja majd az érdeklődőket.

Fényképezte: Kartali Róbert

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..