home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Galériás családi ház
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2023.05.03.
LXXVIII. évf. 18. szám
Galériás családi ház

Minden családi háznak megvan a maga hangulata, főleg, ha a saját ízlésünket tükrözi, és nem áll be a stílustalan, sivár tucatlakások sorába.

Sivár tucatlakásokon azokat az ingatlanokat értem, amelyeket a tulajdonos a divatlapokban látott, és a teljesen jellegtelen otthonok berendezését a sajátjába is átülteti. Ezekben az lakásokban nincs semmi, ami a tulajdonos életvitelére, stílusára utalna, ami otthonosságot sugallna — a legtöbb esetében a kórház szót tudnám használni. Vigyázzunk, mert ezt sokan összekeverik a minimál stílussal, de nem ugyanaz a kettő.

A szerző látványtervei

A most bemutatandó lakás egy öttagú családnak lett tervezve. Ez a folyamat mindig személyre szabott, és ami a legfontosabb, arra a családra fókuszál, amely később ott fog élni — megismerve a tulajdonosok ízlését, szokásait és minden apró dolgot, mely az életvitelüket tükrözi. A végeredmény a funkciók és a stílusok mentén van összerendezve.

A ház alsó szintjén a közösségi terek, valamint a szülői háló találhatóak, az emeleten, a padlástérben pedig a három gyermek szobája.

A földszint érdekessége a galéria, mely igazán attraktív megjelenést kölcsönöz az egész közösségi térnek. Ebbe a helyiségbe terveztük az igazán méretes étkezőasztalt, valamint a nappali is itt találta meg a méltó helyét. Innen lehet felmenni a galériára, onnan pedig az emeleti szobák is megközelíthetőek.

A földszinten az étkezőasztal mögött egy félig zárt helyiségben hoztuk létre a nagy, tágas és pazar konyhát, melyhez szigetet is terveztünk. Sok elmélkedés folyt a színek kapcsán. A fehér konyha tetszett volna a tulajdonosoknak, de valami mégis hiányzott belőle. Így született meg végül a kék és a fehér ötvözése, melyet a nappali részben is alkalmaztunk.

Az emeleti padlástérben három gyermekszoba és egy kisebb fürdő lett kialakítva — minden az ő igényük szerint. Két helyiség fiús, egy pedig lányos színösszeállításban készült.

Az egyik fiús szoba zöld és kék színeket kapott, ezt faszínű bútorokkal tettünk hangsúlyossá. A tetőtéri ablakok mellett van egy ablak, mely az utcafrontra néz. A szobában egy gyermekágy található, egy íróasztal és a tetősík alatt a szekrények, melyek ruhák tárolására is alkalmasak. A színkombinációt zöld-sárga csíkos tapéta egészíti ki. A másik fiús szoba fehér bútorokat és kék mintás tapétát, valamint kék szőnyeget kapott. Az elrendezés az előzőhöz hasonló.

A lányos szobában, melyet rózsaszín mintás tapétával színesítettünk, fehér bútorok kapnak helyet. A szőnyeg rózsaszín és narancssárga virágmintás, valamint az ablakra is narancssárga sötétítőfüggönyt álmodtunk meg. Ebben a szobában a gyermekágy mellett szintén van íróasztal, valamint tárolásra alkalmas, alacsony bútorok. Mindhárom szobában a babzsák lett a gyerekek kedvenc bútoreleme.

Az emeleti fürdőszobába sarokkádat terveztünk a gyerekek igénye szerint. Fehér csempével borítottuk a falakat a parapet magasságáig. A dupla mosdót találtuk jó megoldásnak ahhoz, hogy ne legyen tumultus a reggeli készülődés közben, és a fürdő minél gyorsabban kielégítse az igényeket.

A családi ház berendezése rusztikus jegyeket kapott, loftos elemekkel párosítva, így lett igazán meleg hangulatú, illetve a család igényeinek funkcionális szempontok szerint is megfelelő.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..