home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Futni öröm, adni boldogság!
Bozsó Izabella
2022.12.15.
LXXVII. évf. 50. szám
Futni öröm, adni boldogság!

Az idén is megrendezik Zentán a karácsonyi vásár keretében a jótékonysági futást.

A zentai Tiszavirág Kajakklub decembere az utóbbi években a jótékonykodásról szól. Fehér Csaba vezetőedző, Vartus Árpád és Túri Csongor segédedzők fontosnak tartják, hogy a gyerekek is érzékenyek legyenek a jótékonyság iránt. Hiszen sok kicsi sokra megy, és ha vannak jó szándékú emberek, akkor összefogással minden lehetséges.

Tavaly is futottak, az idén is futnak a jó cél érdekében. Vartus Árpád, a rendezvény fő szervezője lelkesen mesélt a rendezvény céljáról, kulisszatitkairól:

— Csakúgy mint tavaly, a Tiszavirág Kajakklub az idén is a Vöröskereszt zentai szervezetével és Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetével karöltve rendezi meg a karácsonyi vásár utolsó napján a jótékonysági futást. Az idei alkalommal a Zentai Közkórház szülészeti osztályát támogatjuk a teljes összeggel. Tavaly is hasonlóképp cselekedtünk, csak akkor egy magyarországi onkológiai intézetet is támogattunk a helyi intézmény mellett, ez alkalommal azonban a teljes támogatásunk ide Zentára irányul, hiszen Zentán élünk, és ezért itt teszünk a kis közösségünkért. Szeretnénk, ha az új generáció is szeretettel gondolna a városra, ahogy mi is — hangsúlyozta Vartus Árpád.

* Miért éppen karácsony tájára esett a futás időpontja? Ilyenkor már nem túl ideálisak a körülmények a futáshoz.

— Karácsony előtt jó a hangulat, hiszen ilyenkor van Zentán a karácsonyi vásár, szikráznak a fények, fénybe borul a város központja, az ünnep a levegőben terjeng. A december az adakozás hónapja, az összetartozás, az ajándékozás időszaka, ilyenkor az emberek is nyitottabbak, és szeretettel fordulnak egymáshoz, az ünnep szele mindenkit megérint. Azonkívül a karácsonyi vásárban eleve sok ember van, aki nem is látta a felhívást a közösségi médiában, az is szívesen csatlakozik, hiszen együtt futni sok más zentaival felemelő érzés. Ennek a csoportos megmozdulásnak olyan érzelmi töltete van, amelyet nem lehet szavakba önteni, hanem meg kell tapasztalni. Tavaly volt az első ilyen jótékonysági futásunk, habár minden évben igyekeztük támogatni a kórházat. Korábban az „Egy csoki, egy üzenet” kampány keretében kedveskedtünk a beteg gyerekeknek, tavaly viszont nagyobbat álmodtunk, és többet szerettünk volna adni. Az embereknek tetszett a rendezvény, több mint 250-en jöttek el a 2021. évi futásra, nagyon pozitívak voltak a visszajelzések. Csaknem 120 000 dinár gyűlt össze, mellyel beszálltunk egy EKG-gép árába a gyermekosztály számára. A rendezvényen készült képeket visszanézni inspiráló látvány, a sok piros Mikulás-sapkás fej megmosolyogtató, jó érzéssel tölt el. A készlet erejéig az idén is minden futó kap majd Mikulás-sapkát, ezzel is kifejezve az egységet.

* Hogyan lehet a rendezvényre jelentkezni?

— A nevezési díj 200 dinár/fő, ez a minimális összeg, de természetesen ennél nagyobb adomány is befizethető, hiszen a teljes nevezési díjat a szülészeti osztálynak szánjuk. Benevezni a helyszínen, a tiszavirágos standnál lehet, a pénzt a Vöröskereszt zentai szervezetének pénzgyűjtő ládájába lehet bedobni a futás napján, 16 óra 30 perctől — a rajt 17 órakor lesz —, vagy akár a Vöröskereszt számlájára is el lehet utalni. A számlaszám: 325-9500600005323-86, a hivatkozási szám: 30-2022-3. A befizetési igazolást ne felejtsék el magukkal hozni, de telefonon is megmutatható. Mindenkit szeretettel várunk, kicsit, nagyot, sportolót, nem sportolót, 0—99 éves korig bárki jöhet. Nem is kell igazából futni, lehet sétálni is, sőt, a babakocsis anyukákat is szeretettel várjuk. Itt hangsúlyoznám, hogy ez nem egy verseny, itt a lényeg az együtt futás a jó cél érdekében — emelte ki Vartus, a futás fő szervezője.

A célnál a futókat meleg itallal várják, a kisebbeket teával, a nagyobbakat forralt borral kínálják.

A rendezvényt néhány zentai cég is támogatja: az SP üzletek, az Apolo Gyógyszertár, a Medica Netter és a Zimax vállalat. A szervezők viszont továbbra is várják a zentai cégek, vállalkozók támogatását, donációit, hogy minél színvonalasabb rendezvényt tudjanak megvalósítani.

Ezenkívül arra biztatják a cégeket, vállalkozókat, civil szervezeteket, egyesületeket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, szervezzenek csapatokat, s álljanak közösen a rajtvonal mögé. Ez nagyon jó csapatépítő program is lehet így karácsony előtt.

Készítsük a futócipőt, és találkozzunk december 23-án Zentán, a szökőkútnál, mert futni öröm, adni boldogság!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..