home 2024. május 24., Eszter napja
Online előfizetés
Fűtés-korszerűsítés a Majsai Úti Általános Iskolában
Kartali Róbert
2019.02.26.
LXXIV. évf. 8. szám
Fűtés-korszerűsítés a Majsai Úti Általános Iskolában

Új gázkazánnal várják a jövő telet a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában.

A régi már teljesen elhasználódott, az újjal pedig a fűtés is költséghatékonyabb lesz. A 3 millió dináros beruházásra a tartományi energetikai, építészeti és közlekedési titkárság pályázatán nyert eszközöket az iskola 2 millió dinár értékben, a hiányzó pénzt pedig a város önkormányzata pótolta.

A szabadkai Majsai Úti Általános Iskola tavaly novemberben adta át pályázatát a tartományi energetikai, építészet és közlekedési titkársághoz a belső, zárt fűtési rendszer rekonstrukciójára. Az iskolában jelenleg működő kazán csaknem húszéves, és teljesen tönkrement, fennáll a veszély, hogy használhatatlanná válik.

— A gázkazánnal több mint 5300 négyzetmétert fűtenek, ha a régi kazán leállna, akkor 640 tanuló és az iskola 90 alkalmazottja maradna fűtés nélkül — mondta a sajtónak Bognár Beáta, az iskola igazgatója.

A beruházáshoz szükséges 1 millió dináros önrészről az önkormányzat gondoskodott — mondta lapunknak Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere. — Ez egy nagyon sikeres példája annak, hogy egy iskola hogyan tud az önkormányzattal karöltve közösen pályázni és fejlesztési terveket megvalósítani. A Vajdasági Magyar Szövetség — mint a városvezetőség része — fontosnak tartja minden iskola infrastrukturális fejlesztését, nem csak Szabadka területén. A palicsi, a csantavéri és a királyhalmi iskolák az elmúlt időszakban szintén sikeresen pályáztak a tartományi oktatási titkárságnál.

A város 10 millió dinárt különített el a költségvetésben az ehhez hasonló projektumokra.

— Várjuk a további sikeres pályázatokat az iskolák részéről. Külön figyelmet fordítva a Szabadkán kívül eső települések iskoláinak felújítására. Legyen szó akár a tetőtér, akár a nyílászárók cseréjéről, tehát mindenről, ami elengedhetetlen feltétele annak, hogy a gyermekek továbbra is ugyanabban az épületben tudjanak tanulni biztonságban, melegben — tette hozzá az alpolgármester.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..