home 2023. október 04., Ferenc napja
Online előfizetés
Fűnyíró traktor az iskolának
2022.09.14.
LXXVII. évf. 37. szám
Fűnyíró traktor az iskolának

Fűnyíró traktort sikerült vásárolnia az oromi Arany János Általános Iskolának, melynek több mint 25 000 négyzetméternyi zöldfelülete van. A beszerzéséhez a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság 200 000 dinár értékben járult hozzá, Magyarkanizsa Község 100 000, Orom Helyi Közössége pedig 41 000 dinárral az önrészt állta.

Az oromhegyesi Arany János Általános Iskolának, melynek az oromi tanintézmény a kihelyezett tagozata, összesen 208 diákja van. Mivel ennek az épületnek van a legnagyobb zöldövezete, az iskolai rendezvények többségét itt tartják meg.

A munkagép átadásakor Vajda Attila iskolaigazgató elmondta, évek óta vágytak arra, hogy beszerezhessenek egy jó minőségű gépet, mivel a több mint három futballpályányi zöldövezet rendszeres karbantartást igényel. Az igazgató arról is beszélt, az iskolának a továbbiakban digitális fejlesztésre lenne szüksége, valamint fel kellene újítani a fűtési rendszert is.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa Község polgármestere kifejtette, a fűnyíró traktor vásárlása intézményi összefogás eredménye, mellyel sikerült a teljes pályázati összeget előteremteni.

— Ez kivételes alkalom, amikor egy iskolának nem taneszközöket vagy berendezést vettünk, hanem egy olyan eszközt, amely a külső területek rendben tartásához szükséges. Ha körbenézünk, láthatjuk, az oromi iskola egyike azon kevés épületeinknek, amelyet nagy zöldterület vesz körbe. Amikor a gyerekek kijönnek szünetre vagy tornaórára, olyan, mintha egy nagy parkban volnának. Bízunk benne, hogy ez hosszú távon is így marad — hallottuk a polgármestertől.

(Forrás: Magyarkanizsa Önkormányzatának Sajtószolgálata)

Fényképezte: Németh Ernő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..