home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Franciaország–Ausztrália 2:1 (0:0)
Tóth Tibor
2018.06.16.
LXXIII. évf. 24. szám
Franciaország–Ausztrália 2:1 (0:0)

C csoport, 1. forduló

Kazany, Kazany Aréna, 41 300 néző, vezette: Cunha (uruguayi).

Gólszerzők: Griezmann (11-esből) az 58., Pogba a 81., illetve Jedinak (11-esből) a 62. percben.

Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Tolisso (Matuidi), Kanté – Griezmann (Giroud), Mbappé, O. Dembélé (Fakir).

Ausztrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Mooy, Jedinak – Kruse (Arzani), Rogic (Irvine), Leckie – Nabbout (Juric).

Kínkeserves, szerencsés győzelmet aratott a torna egyik favoritjának kikiáltott francia válogatott a szervezett ausztrál válogatott ellen.

A vb-k történetében először volt szükség a videobíró és a gólvonal-technológia segítségére. Az 58. percben Griezmann lépett ki egy labdával, átesett az elé csúszó Risdon lábán, Cunha pedig a videoelemzők javaslatára büntetőt ítélt, melyet a sértett értékesített. Négy perccel később egyenlítettek az ausztrálok, miután Umtiti teljesen feleslegesen, kézzel ért bele egy jobboldali beadásba, a büntetőt pedig Jedinak váltotta gólra.

A győztes gól a 81. percben egy sok passzos akcióból született, ami jellemző a franciákra, de ezen a találkozón egészen a hajráig titkolták e képességüket. Pogba lövése a felső kapufáról a gólvonal mögé pattant, a gólvonal-technológia jelzett, a játékvezető pedig jogosan, gólt ítélt. A szabályok szerint a labdának teljes terjedelmével át kell jutnia a gólvonalon, ami meg is történt, igaz, mindez mindössze egyetlen centiméteren múlott. A csoport másik mérkőzésén Peru és Dánia csap össze.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..