home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Főzés és foci a közösségfejlesztő napon
(T. T.)
2015.07.20.
LXX. évf. 28. szám
Főzés és foci a közösségfejlesztő napon

Ínycsiklandó illatok, a szívüket a pályán hagyó amatőr focisták és jókedv jellemezte a szombaton Hajdújáráson megtartott babfőző versennyel egybekötött közösségfejlesztő napot. A rendezvényen hét helyi és környékbeli csapat gyújtott tüzet, és mindenki a saját, illetve a társasága ízlése szerint készítette el a babgulyást, melynek illata messze szállt a Ludasi-tó vize felett.

Haskó István, a hajdújárási helyi közösség elnöke, a VMSZ hajdújárási listájának vezetője elmondta, hogy a rendezvényre a szomszéd települések csapatain kívül a falu civil szervezeteinek nagy része is eljött. A bírálóbizottság csak hosszas kóstolgatás után hirdetett eredményt, végül a legjobb babgulyásért járó első díjat a királyhalmi helyi közösség csapatának, a második díjat a noszaiaknak, a harmadikat pedig a ludasiaknak ítélte oda, de a többi részt vevő csapat (hajdújárási-királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola, Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete, a hajdújárási nyugdíjasszervezet és a hajdújárási helyi közösség) is köszönőlevélben részesült.

Ahogy a nap lassacskán leáldozott, a Szabadkai Körzeti Liga bajnokának, a Vinogradar Labdarúgóklubnak a pályáján megkezdődött a VMSZ hajdújárási és szabadkai szervezetének kispályáslabdarúgó-mérkőzése. A sportszerű, egyúttal látványos megmozdulásoktól sem mentes mérkőzésen a hajdújárásiak jutottak vezetéshez, ám a szabadkaiak egy szép akció végén egyenlítettek. A hazaiak növelték a tempót, és két gyors találattal kétgólos előnyhöz jutottak, melyet a mindent egy lapra feltevő vendégegyüttes igyekezett behozni, ám erejéből csak szépítésre tellett. Így a mérkőzést a hajdújárásiak 3 : 2-re megnyerték, a vendégek pedig a legközelebbi találkozón visszavághatnak a minimális vereségért. A tartalmas nap vacsorával és késő estig tartó beszélgetéssel, barátkozással ért véget.


Most pedig tekintse meg a cikkhez kapcsolódó képgalériát is, melyet kicsit lejjebb megtalálhat!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..