home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Fotográfus-eredményhirdetés Csíkszeredában
Martinek Imre
2021.02.26.
LXXVI. évf. 8. szám
Fotográfus-eredményhirdetés Csíkszeredában

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) által ötödik alkalommal meghirdetett Brassaï sajtófotó-pályázatra beküldött alkotások legjobbjaiból Csíkszeredában a Megyeháza Galériában létrehozott tárlat záróakkordjaként szerda délután eredményt hirdettek. A tavaly kiírt pályázatra 2019-ben készült sajtófotókkal lehetett jelentkezni.

A pályázat névadója az 1899-ben Brassóban született Halász Gyula, művésznevén Brassaï (1984-ben hunyt el Franciaországban) fotó- és filmművész, festő, író. Maroknyi székely újságíró és művész gyűlt össze a január 21-én megnyílt kiállítás záróeseményén szerdán. Szűcs László, a MÚRE elnöke megbízásából a házigazda, Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője ismertette a díjazottakat.

Az eseményfotó és sportfotó kategória díjazottja Ótos András, a Magyar Szó fotóriportere. Lapunk külmunkatársa, Martinek Imre a Holnap Kulturális Egyesület különdíjában részesült.

Dicséretek: Nagy Csaba (Marosvásárhely), Molnár Edvárd (Szabadka), Urbán Tibor (Budapest).

Kikölcsönzött és részben szerkesztett összefoglalónkhoz díjazott kollégánk pályamunkáiból, a Történetek a megállított időből — Torockó, 2019 címet viselő fotósorozatból válogattunk.

Külső hivatkozás: ITT 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..