home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Fontos projektumok valósulhatnak meg a pótköltségvetésből
Szakáll Laura
2023.05.31.
LXXVIII. évf. 22. szám
Fontos projektumok valósulhatnak meg a pótköltségvetésből

Tizenegy napirendi pontot vitatnak meg és fogadnak el a Szabadkai Városi Képviselő-testület 36. rendes ülésén, melyet június 1-je, reggel 9 órára tűztek ki.

A legfontosabb napirendi pont az idei évi költségvetés módosítása — mondta dr. Pásztor Bálint az ülést bejelentő sajtótájékoztatón.

— Erre azért van szükség, mert a város sikeresen pályázott a felsőbb hatalmi szinteknél, elsősorban a tartománynál, másrészt pedig azért, mert vannak a tavalyi évből áthozott eszközök, amelyeknek megvan a pontos rendeltetése. Néhány projektumot szeretnék kiemelni, amelyek ennek a pótköltségvetésnek köszönhetően fognak megvalósulni annak elfogadását követően. Egyrészt felújítjuk és kiszélesítjük a Ludas—Kispiac utat. Ez a két település polgárainak fontos, másrészt regionális szempontból is jelentős útról van szó. Ez a legrövidebb út Szabadka város és Magyarkanizsa község között. Kiépül a kerékpárút az ócskapiac és a kisbajmoki ipari övezet között. Ez olyan projektum, amelynek a megvalósítását évek óta várják tőlünk, teljesen jogosan, elsősorban az ipari zónában dolgozók. Emellett több pénz jut aszfaltozásra, valamint a palicsi Magyar Művelődési Központ működéséhez szükséges eszközöket is biztosítjuk ezzel a pótköltségvetéssel.

A tavalyi évi zárszámadást is elfogadják a vkt júniusi ülésén.

— A tavalyi évi költségvetés megvalósulása 90 százalékos. Ez példaértékűnek mondható. Mindenképpen arra számítok, hogy egyhangúlag fogadja majd el a képviselő-testület a tavalyi évi zárszámadást. Néhány projektumot említenék, amelyek a tavalyi évben valósultak meg a költségvetés eszközeiből. Ilyen a II. szőlősor utca aszfaltozása Csantavéren, a Dózsa György út aszfaltozása Hajdújáráson, ezenkívül a bajmoki római katolikus templom felújítása, a városháza és a palicsi Vigadó tetőszerkezetének a javítása. A Vasutastelepülés, Makkhetes, valamint Kisradanovác egyes övezeteire vonatkozó általános szabályozási tervet is meghozzák a tanács tagjai. Erre a vasútépítés miatt is szükség van, de az utcák szabályozása is elengedhetetlen a jövőbeli infrastrukturális beruházásokhoz. Új utcák megnyitásához is lehetőséget ad majd ez a dokumentum — hangzott el Pásztor Bálintnak, a városi képviselő-testület elnökének a sajtótájékoztatóján.

A vkt soron következő ülésén személyi kérdésekről is döntenek.

Fotók forrása: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..